четвер, 31 жовтня 2013 19:44

Як збирають Geely Emgrand: фоторепортаж із заводу
15

Фото: Фото: Володимир Мукан

Geely Emgrand 7 – один із найпопулярніших китайських автомобілів у світі. Він має багату базову комплектацію, місткий салон, 5 "зірок" із безпеки C-NCAP і низьку вартість як для свого класу (99 900 грн). Цей седан випускають із 2009 року в Китаї. 2012 року збирання крупновузловим методом налагодили і в Україні на Кременчуцькому автоскладальному заводі, що входить у групу компаній "АІС".

Пофарбовані автомобілі із повністю зібраним салоном привозять із Китаю. Найбільші кузовні деталі покриті захисною плівкою, сидіння та деякі частини салону також у поліетилені. У Кременчуці на машини встановлюють двигуни, коробки передач і всі деталі ходової частини. На заводі моделі проходять контроль якості по збиранню, в ході якого легковики випробовують на спеціальному треку. Водії-випробовувачі проганяють щойно зібрані Geely Emgrand різними видами поверхні – бруківкою, крупнозернистим асфальтом із лежачими поліцейськими. Так тестують ходову частину. Точність рульового керування випробовують на крутих поворотах. Гальма та системи ABS i EBD випробовують на спеціальному бетонному покритті, що емітує слизький асфальт. Після цього автомобіль заганяють на стенд де перевіряють амортизатори, двигун та електроніку.

"На нашому заводі збиралися автомобілі багатьох марок. Російські машини не мали того комфорту, як сучасні автомобілі, деталі на них постачали низькоякісні. Деякі китайські компанії, не захотіли розвивати тут свій бренд в умовах кризи. Тому ми почали шукати для співпраці надійних автовиробників, які робили б сучасні добре укомплектовані машини, що відповідають всім вимогам і коштують не дуже дорого. Так ми знайшли наших теперішніх партнерів – китайську компанію Geely і корейську SsangYong, - розповідає виконавчий директор Кременчуцького автоскладального заводу Микола Черниш. – Ми розширюємо складання моделей цих автовиробників, підтримуючи цим вітчизняну економіку".

Зараз ви читаєте новину «Як збирають Geely Emgrand: фоторепортаж із заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути