четвер, 25 серпня 2011 10:14

Через описку депутатів водії отримали привілеї на дорозі

Через описку депутатів водії отримали привілеї на дорозі

Разом із відміною техогляду у Правилах дорожнього руху змінили ту частину,  у якій йдеться про пред'явлення на вимогу інспектора ДАІ посвідчення водія.

У старій частині зазначено, що водій має передати документи в руки інспектору. У новій - пред'явити.

Деякі водії помітили зміни й не дають у руки інспекторів документ. Інспектори, у свою чергу, сприймають це як непокору. За це передбачено адміністративне покарання.

"Якщо так сказано у законі, то інспектори не мають вимагати передання їм документів", - сказав у коментарі Gazeta.ua віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв Вадим Карнаухов.

"Раніше з цим ніяких проблем ні у водіїв, ні у інспекторів не було. Також не планувалося змінювати положення у цій частині. Це не наскільки принципове питання. Думаю, готуючи до розгляду цей закон, депутати описалися й не звернули уваги на різницю між словами "пред'явити" та "передати", - розповів він.

Нагадаємо, 13 липня набув чинності закон, що передбачає скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.

Зараз ви читаєте новину «Через описку депутатів водії отримали привілеї на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути