понеділок, 06 червня 2016 21:50

4 цікаві факти про автодизайнера Пінінфаріну
10

Giovanni Battista «Pinin» Farina
Фото: testdrive.com.ua
Lancia Aurelia B24 Spider
Ferrari 375 MM
Peugeot 206
Ferrari F50

6 червня 1961 італійський дизайнер та виробник кузовів Джованні Баттіста Фаріна офіційно змінив прізвище на "Пінінфаріна". Саме він створив компанію, яка працювала над дизайном автомобілів Chrysler, Alfa Romeo, Fiat Ferrari та багатьох інших культових авто минулого століття. Carozzeria Pininfarina й нині працює із Ferrari. Так, компанія створила дизайн для моделі FF.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші факти про Джованні Баттіста Пінінфаріну.

Знайомство з Генрі Фордом. У 1920 році Джованні Фаріна відправився в США, де познайомився із Генрі Фордом, який займався автомобілебудуванням. Американець запропонував Фаріні роботу у своїй компанії. Італієць відмовився та повернувся на батьківщину. Через 10 років Фаріна створив власну компанію Carrozzeria Pinin Farina.

Прізвисько. Джованні Баттіста Фаріна до свого ім'я отримав і прізвисько "Пінін". У перекладі з італійської це слово означає "молодший братик". Баттіста був десятим з одинадцяти дітей у сім'ї. Через це він і отримав прізвисько "Пінін". У 1961 році президент президент Італії дозволив змінити прізвище видатному дизайнеру на кузовобудівнику. Так з'єднали прізвище Фаріна та прізвисько "Пінін", разом вийшло Пінінфаріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпотужніших італійських автомобілів

Міжнародна співпраця. Ще до початку Другої світової війни, Фаріна налагодив співпрацю з американською General Motors та французькою Renault. Проте, під час бойових дій співпрацю припинили. Після Другої світової компанія Джованні Баттісти Пінінфаріни співпрацювала із англійцями, французами й американцями.

Благодійність. У 1961 році Пінінфаріна передав керівництво фірмою свому синові, а сам почав подорожувати та займатися благодійністю. Крім цього, італієць знімав фільми.

Зараз ви читаєте новину «4 цікаві факти про автодизайнера Пінінфаріну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути