четвер, 24 червня 2010 12:10

Головний випробувач Toyota загинув за кермом елітного суперкару (ФОТО)

Головний випробувач компанії Toyota Хірому Нарусе загинув за кермом передсерійного прототипу нової модифікації суперкару Lexus LFA під назвою Nurburgring Edition, в лобовому зіткненні з іншим автомобілем.

Аварія сталася в Німеччині на одній з доріг, що проходить неподалік від знаменитого треку Нюрбургрінг. Тестовий прототип суперкару LFA Nurburgring Edition, в якому знаходився 67-річний Хірому Нарусе, з поки нез'ясованих причин зіткнувся з автомобілем BMW. За попередніми даними, за кермом BMW перебував випробувач баварської марки, проте сама машина була повністю серійним екземпляром. Водій і пасажир BMW отримали важкі травми.

Обставини події зараз з'ясовуються. Серійна версія суперкару Lexus LFA Nurburgring Edition, прототип якого випробовував Нарусе, з'явиться в продажу в кінці поточного року. Такий автомобіль буде випущений обмеженим тиражем в 500 екземплярів.

Хірому Нарусе почав працювати в компанії Toyota в 1963 році в підрозділі, що займається випробуванням автомобілів і інжинірингом. Він брав участь у розробці та доведенні практично всіх спортивних машин японського бренду, починаючи з Toyota 2000GT і закінчуючи нинішнім Lexus LFA.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Головний випробувач Toyota загинув за кермом елітного суперкару (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути