середа, 03 серпня 2016 19:32

Безпілотні авто принесуть великі прибутки алкогольному ринку

Безпілотні авто принесуть великі прибутки алкогольному ринку
youtube.com

Впровадження технологій безпілотного управління автомобілями і систем короткострокової оренди авто принесуть ринку алкогольної продукції додаткові $100 млрд до 2025 року.

Такі дані оприлюднив холдингу Morgan Stanley, повідомляє Business Insider.

"Впровадження автономних машин і розвиток каршерингу вирішить проблему несумісності споживання спиртних напоїв і водіння, що позначиться на зростанні алкогольного ринку", — йдеться у дослідженні.

Наразі річний обсяг глобального ринку алкоголю оцінюється $1,5 трильйона. У разі появи на дорогах безпілотних автомобілів, люди в середньому почнуть випивати на один алкогольний напій більше щотижня. Це призведе до щорічного збільшення споживання спиртовмісної продукції на 0,8%. Таким чином, до 2025 року грошовий обсяг алкогольного ринку зросте приблизно на $98 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові штрафи подіяли на кожного четвертого любителя випивки за кермом

За прогнозом фахівців американської компанії IHS Automotive, до 2025 року в усьому світі буде налічуватися 600 тис автомобілів з автономним управлінням. Найбільшою ж приріст кількості безпілотників очікується з 2025 по 2035 рік. У цей період кількість автономно керованих машин буде щорічно зростати на 43% і до 2035 року їх кількість досягне 21 млн примірників.

Нагадаємо, юрист Богдан Глядик розповів, що краще ввести кримінальну відповідальність за керування у стані сп'яніння.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотні авто принесуть великі прибутки алкогольному ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі