пʼятниця, 13 листопада 2015 16:02

"Без мит на іномарки у нашого автобізнесу відкриється друге дихання " - експерт

"Без мит на іномарки у нашого автобізнесу відкриється друге дихання " - експерт

В Європі за 4 тисячі євро можна купити Audi A4 2006 року. В Україні таке авто обійдеться близько 13 тисяч доларів. Тому, в Україні середній вік автомобіля – 21,5 року.

"Потрібно зняти мито на потримані машини. При цьому на нові автомобілі його можна залишити. Це треба, щоб забрати багатомільярдний бізнес у таких країн, як Чехія, Словаччина та Польща. Польща має серйозний відсоток ВВП саме на бізнесі, що базується на відновленні і перепродажі авто з Західної Європи", - каже Gazeta.ua Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Він вважає, що теперішнє мито вигідне власникам вітчизняного автомобільного бізнесу.

"Є зацікавлені у тому, щоб залишити рештки автомобільного бізнесу, який є в Україні і продовжувати продавати китайський хлам. А інші не розуміють того, що Україна може замінити Польщу і забрати її прибутки. Якщо українці купуватимуть вживані авто з Європи, радянські автомобілі відправлять на металобрухт. Цим самим підвищиться безпека руху та зменшаться витрати країни на паливо. Серед депутатів є представники паливної сфери, тому вони не підтримують законопроекти. Зменшення вартості за рахунок мита сприятиме пришвидшенню зміни автомобілів на більш сучасні", - зазначає експерт.

На думку експерта, збільшення кількості якісних автомобілів в Україні сприятиме розвитку сервісів, обслуговування, а також створення виробництва запчастин.

"Наприклад, у Бердичеві добре заробляють дна переобладнанні автомобілів. Таких міст стало б в Україні ще більше. Відбудеться активізування української економіки", - каже експерт.

Нагадаємо, влітку 2015 року українці ініціювали звернення до Президента щодо скасування розмитнення і акцизного збору на імпорт авто. Петиція набрала 38326 з 25000 необхідних.

Зараз ви читаєте новину «"Без мит на іномарки у нашого автобізнесу відкриється друге дихання " - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути