четвер, 30 травня 2013 09:16

Aston Martin показав найшвидший суперкар у своїй історії
26

Aston Martin V12 Vantage S
Фото: Фото: astonmartin.com
Aston Martin V12 Vantage S
Aston Martin V12 Vantage S
Aston Martin V12 Vantage S
Aston Martin V12 Vantage S

Титул "найшвидшого з серійних" Aston Martin тепер належить суперкару V12 Vantage. Новинка здатна розігнатися до 330 км/год.

Aston Martin Vantage S прийде на зміну нинішньому Vantage точно так само, як Rapide S змінив недавно "звичайний" Rapide. Суперкар отримав деякі зміни в зовнішності - наприклад, нову радіаторну решітку, вперше представлену на концепті СС100, і більш спортивний інтер'єр, оброблений карбоном і алькантарою.

Однак головне нововведення суперкара - це його двигун. 12-циліндровий мотор об'ємом 6 літрів розвиває тепер на 50 к.с. більше, ніж раніше - 565 к.с., а кількість крутного моменту виросло до 644 Нм. Це дозволило зробити суперкар швидше у вправі "розгін до сотні" мінімум на 0,3 секунди. Британці не розкрили точних даних про динаміку Vantage S, але заявили, що на прискорення до 100 км/год у нього йде менше 4 секунд, тоді як Aston Martin Vantage проробляє те ж саме за 4,2 с.

Суперкар оснащується 7-ступінчастою автоматичною КПП замість колишньої 6-діапазонної, причому, за деякими даними, сама коробка запозичена у болідів серії GT. Крім цього, вона ще й на 25 кг легша. Правда, загальна втрата ваги новинки склала тільки 15 кг, бо ще 10 кг суперкар набрав за рахунок застосування інших нових компонентів. Тепер він важить 1665 кг.

Aston Martin Vantage S отримав три режими роботи - Normal, Sport і Track. Вибір одного з них впливає на налаштування жорсткості підвіски, рульового управління, коробки передач і відгуку педалі газу. В якості гальмівних механізмів застосовуються карбон-керамічні компоненти Brembo, а в підвісці задіяні адаптивні амортизатори Bilstein.

Початок поставок нового британського суперкара запланований на кінець року, причому заздалегідь відомо, що він буде дорожче свого попередника. Вже стверджується, що Aston Martin Vantage S буде коштувати близько $200 тис.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin показав найшвидший суперкар у своїй історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути