вівторок, 06 серпня 2013 09:37

Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"

Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"
Президент наполягає на виключенні положень, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України. Фото: vkurse.ua

Одночасно з підписанням двох "утилізаційних законів" №421-VII "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" і №422-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів..." президент України Віктор Янукович дав доручення прем'єру Миколі Азарову забезпечити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроектів про внесення змін до зазначених законів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Президента України.

Зокрема, президент у своєму дорученні звертає увагу на необхідність передбачити захист прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію транспортні засоби, в частині компенсації їм вартості. Янукович також акцентує увагу на ліквідацію надмірних вимог до суб'єктів господарювання, які збираються здійснювати діяльність з розбирання транспортних засобів для утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович затвердив податок на авто та утилізацію машин

Глава держави вимагає реформ та здійснення державного контролю у сфері утилізації, а також визначити порядок використання коштів, що надійшли в якості екологічного податку.

"Президент наполягає і на виключенні положень, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України. Зокрема, наголошується, що вимагають коректування особливості діяльності суб'єктів господарювання, які виготовляють транспортні засоби і беруть на себе зобов'язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Також вимагає зміни, що такі суб'єкти не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як відзначають експерти, більшість положень, які наведені в дорученні Януковича, викликали протест у громадських організацій, зокрема у ВААІД. Також, напевно, був врахований і досвід Росії, яка після аналогічного закону зазнала критики з боку СОТ і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути