пʼятниця, 11 грудня 2015 14:08

Американці оштрафували Fiat на 70 мільйонів доларів

Американці оштрафували Fiat на 70 мільйонів доларів
фото: autoguide.com

Концерн Fiat отримав штрафні санкції у розмірі 70 млн доларів США через махінації з безпекою своїх автомобілів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Національна адміністрація США з безпеки дорожнього руху (NHTSA) оштрафувала італійського автовиробника Fiat Chrysler Automobiles (FCA) за надання неточних "даних про безпеку" автомобілів концерну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 краш-тестів автомобілів класу А

Згідно з даними NHTSA, концерн протягом декількох років надавав не повні звіти щодо безпеки автомобілів. Серед всього, виробник не уточнював "про смертність і травматизм, гарантійних претензіях, скаргах споживачів і дорожньої інформації про безпеку" своїх автомобілів.

За словами голови NHTSA Ентоні Фокса, необхідно, щоб FCA і інші автовиробники просувалися в бік більш суворої та профілактичної культури безпеки. У липні відомство вже штрафувало італійський концерн на 105 млн доларів за порушення, пов'язані з ремонтом вже відкликаних автомобілів. При цьому 35 млн доларів із загальної суми в 175 млн концерн повинен буде виплатити лише в тому випадку, якщо не виправить зазначені порушення.

Нагадаємо, німецька компанія Volkswagen визнала, що у її автомобілів з дизельними двигунами була встановлена ​спеціальна програма, яка сильно занижувала результати тестів на викиди шкідливих газів. Махінації можуть торкнутися більш 11 млн авто по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Американці оштрафували Fiat на 70 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути