понеділок, 23 грудня 2013 18:29

Американці визначили найпрактичніший автомобіль року

Американці визначили найпрактичніший автомобіль року

Авторитетне американське видання Consumer Reports опублікувало дані щорічного дослідження про вартість експлуатації нових автомобілів, що вийшли в цьому році. Для визначення найбільш практичних автомобілів експерти CR протестували 200 сучасних моделей, доступних на ринку США. Увагу фахівців було направлено на результати дорожніх випробувань, прогноз надійності, а також попередню оцінку вартості експлуатації в перші 5 років володіння.

Абсолютне лідерство в рейтингу дісталося одному з найбільш поширених не тільки в США, але і у всьому світі гібриду Toyota Prius. Модель стала лідером другий рік поспіль - до перемоги Prius в 2012 році місце абсолютного лідера з вартості експлуатації належало хетчбеку Honda Fit (Jazz). Експерти CR оцінили вартість їзди на Prius в $0,47 на милю. Даний показник виявився кращим у вибірці видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято фарб і розкоші - в Дубаї відбулася зустріч власників Lamborghini

Експерти видання стверджують, що сама по собі вартість автомобіля не є визначальним фактором вигідної покупки машини. Приклад CR наводить більш доступний, ніж Toyota Prius гібрид Honda Civic, вартість якого на $4 тис. менше. Крім того, автомобіль Honda володіє меншою витратою палива - 5,3 л на 100 км шляху, що на 0,5 л менше результату Prius. Проте після масштабних тестів у CR визнали, що Civic не володіє тим набором споживчих якостей, якими може похвалитися Prius. Аналогічні паралелі редакція CR призводить з компакт-карами Nissan Versa і Honda Fit (Jazz) - другий автомобіль виявляється набагато більш вигідною покупкою. Схожа ситуація спостерігається з Hyundai Tucson і Subaru Forester - японський кросовер експерти визнали більш практичним за його південнокорейського конкурента.

Лідер загального заліку Prius став найкращим у категорії "компакт-кари". Найменш вигідними в експлуатації у цій категорії CR назвали новий Volkswagen Beetle з двигуном 2,5 л.

Іншими важливими категоріями, які потрапили в поле зору експертів CR, стали представницькі седани. Лідерство в цьому сегменті дісталося японському Lexus ES300h з гібридною силовою установкою. Автомобілі цієї марки можна сміливо записати в фаворити практично всіх американських організацій, які оцінюють різні параметри автомобілів від безпеки до надійності і збереження вартості. Найгіршим преміум-автомобілем в CR визнали довгобазовий лімузин BMW 750Li. Експерти видання раніше висловили ряд претензій до автомобіля, зокрема, щодо плавності ходу і надто спокійного характеру машини. Експлуатація люксового седана BMW також не сподобалася експертам CR.

Тим не менш, найкращим преміальним кросовером в CR все ж назвали автомобіль баварської марки - компактний X1 у виконанні xDrive28i. Ця категорія виявилася цікава з іншої точки зору - в ній експерти CR виявили найменш практичний у цьому році автомобіль. Ним став повнорозмірний кросовер Nissan Armada. За даними CR, вартість подолання 1 милі на цьому автомобілі обійдеться власникові $1,2. Крім того, автомобіль витрачає близько 18 л пального на 100 км шляху, що виявилося одним з найгірших результатів у випробуваннях CR. Показники надійності Armada також виявилися незадовільними.

Зараз ви читаєте новину «Американці визначили найпрактичніший автомобіль року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути