вівторок, 27 серпня 2013 17:45

Агресивні водії віддають перевагу великим авто

Агресивні водії віддають перевагу великим авто

Дослідники з Берклі і Массачусетського технологічного інституту провели дослідження психології водіїв. Результати експериментів показали, що чим більше автомобіль і чим просторіше і комфортабельніше місце водія, тим частіше шофер схильний вести себе антисоціально - підрізати, перевищувати швидкість, неправильно паркуватися і так далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть штрафи за порушення ПДР

Перший експеримент на групі добровольців було проведено в центрі Нью-Йорка: учасникам на автомобілях різних класів і розмірів було дано завдання знайти вільне місце для паркування і поставити на нього машину. Подальша перевірка показала, що власники великих просторих моделей частіше паркувалися більш недбало, захоплюючи відразу дві вільні майданчики або ставлячи машину під кутом до тротуару.

Другий експеримент було б занадто небезпечно проводити в реальності, тому для нього було споруджено симулятори (також різних розмірів і класів). Піддослідним пропонувалося якомога швидше пройти трасу в Need For Speed: Hot Pursuit, стимулюючи їх невеликими грошовими призами. Тут виявилася та ж закономірність: чим більше було віртуальне місце водія, тим частіше він обганяв, підрізав і таранив суперників на шляху до фінішу.

Зараз ви читаєте новину «Агресивні водії віддають перевагу великим авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути