вівторок, 05 липня 2016 09:00

5 рекордів швидкості на автомобілях

5 рекордів швидкості на автомобілях
ellf.ru

5 липня 1865 року у Великій Британії прийняли документ, який вперше встановав обмеження швидкості для транспортних засобів. Його називали The Locomotive Act. Документ передбачав максимальну швидкість у місті - 3,3 км/год, а за межами населених пунктів - 6,45 км/год.

Однак, це не стало приводом відмовитися від встановлення наземних рекордів швидкості. Цим займаються на спеціально обладнаних трасах. Найпопулярніше місце - висохле озеро Бонневіль, розташоване в США.

Gazeta.ua пропонує добірку 5 рекордів швидкості, встановленої на автомобілях.

Рекорд швидкості серед серійних автомобілів. Гіперкар Bugatti Veyron Super Sport вдалося розігнали до 431 км/год. Але у рекорді виявили порушення - на Veyron відімкнули обмеження швидкості. На всіх примірниках він спрацьовує на позначці 415 км/год. Тож рекорд зафіксували на позначці 415. Цей рекорд побила інша серійна машина Hennessey Venom GT. Вона показала швидкість 435 км/год, але його офіційно не визнали.

Найшвидший седан. Audi S4 побила рекорд швидкості серед машин свого класу. Автомобіль 1992 року випуску на озері Бонневіль розігнали до 418 км/год.

Найшвидший родстер. Автовиробник суперкарів Hennessy не залишився без рекорду. Цьогоріч модель Venom GT Spyder стала найшвидшою серед серійних дорожніх родстерів. Машину розігнали до 427 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hennessy Venom побив рекорд швидкості серед родстерів

Найшвидша машина, у якої двигун передає привід на колеса - "Турбінатор". Рекорд швидкості поставили на озері Бонневіль 2001 року. Авто розігнали до 737,3 км/год.

Реактивна тяга. Автомобілі з таким типом двигунів можуть показати найвищу швидкість. 1997 року Thrust Supersonic Car встановив наземний рекорд швидкості. Він розвинув швидкість 1228 км/год. У процесі встановлення рекорду машина подолала звуковий бар'єр.

Зараз ви читаєте новину «5 рекордів швидкості на автомобілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути