понеділок, 14 травня 2018 18:02

5 причин відвідати "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському
5

У Кам'янець-Подільському 8 червня стартує ІІІ Міжнародний фестиваль "Ретрофест". Триватиме до 10 червня включно.

Протягом 3 днів фестивалю усі охочі матимуть змогу насолодитися однією із найграндіозніших подій в історії вітчизняного світу ретроавто, кажуть організатори заходу.

Gazeta.ua виокремила 5 причин, чому потрібно взяти квиток до Кам'янця-Подільського і завітати на "Ретрофест".

1. Відбудеться яскравий парад автомобілів

У програмі фестивалю виставка авто і мотоциклів минулого століття. Це - рідкісні та раритетні машини й реплікари найрізноманітніших моделей і марок, іноземного й вітчизняного виробництва.

Автор: Олена Капнік
   Horch 951 у 1937-му коштував 20850 рейсмарок.
Horch 951 у 1937-му коштував 20850 рейсмарок.

Серед експонатів - американський автомобіль Packard 120 1938 року випуску, німецький - Horch 951 1937-го, радянський - ЗІС-110 1946 року, французький — Citroen 2CV 1959-го. Ці та десятки інших машин проїдуть вулицями старого міста.

2. Влаштують ралі на ретроавто

На фестивалі відбудеться ралі "Від фортеці до фортеці". Це третій із шести етапів Кубку України з ралі на старих авто. Вперше відбудуться серійні змагання і автомобілісти матимуть змогу вибороти кубок на історичних транспортних засобах.

Автор: Олена Капнік
  Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.
Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.

Маршрут ралі завдовжки 50 км. Він пролягає від мурів старої фортеці до "Подільських товтрів".

3. Презентують модну подорож у минуле

"Ретрфест" у Кам'янці - це не тільки старі автомобілі, а й покази ретроодягу. Саме вони допоможуть показати атмосферу минулого століття.

У цьогорічній програмі фестивалю - парад капелюхів і капелюшків від дизайнера "Ретрофесту" Світлани Савельєвої. Спеціально до заходу вона провела майстер-клас і навчила власноруч створювати модну вінтажну вуалетку. Це - коротка вуаль, прикріплена до шпильки. Вона ідеально доповнить ретрообраз кожної панянки на фестивалі.

Також дизайнер покаже еволюцію купальників минулого століття. Глядачі зможуть побачити, як купальні костюми від пишних спідниць і довгих рукавів перейшли до бікіні.

Автор: Олена Капнік
  Дизайнер “Ретрофесту” Світлана Савельєва презентувала ретрокупальники на фестивалі Old Car Land.
Дизайнер “Ретрофесту” Світлана Савельєва презентувала ретрокупальники на фестивалі Old Car Land.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишні спідниці та стримане бікіні - показали еволюцію купальників

Крім того, на фестивалі відбудуться покази аксесуарів, конкурс ретрокостюмів та елеганції. Також усі охочі зможуть здійснити модні перевтілення у ретроательє.

4. Проведуть танцювальні та музичні майстер-класи

На фестивалі цього року обіцяють багато живої музику - від джазу до рок-н-ролу. Проведуть танцювальні майстер-класи з бугі-вугі, твісту, вальсу і чарльстону.

Автор: Олена Капнік
  Танцювальний майстер-клас.
Танцювальний майстер-клас.

Засновники та учасники єдиного в Україні фестивалю стімпанку KyivSteamCon підготували спеціальну програму з виступами і майстер-класами з гриму. Покажуть, як фарбувалися жінки в епоху розквіту капіталізму — у другій половині ХІХ ст. Також кожен охочий матиме можливість приміряти образ і стати роботом або стімпанковою лялькою.

5. Влаштують розваги для дітей і дорослих

На "Ретрофесті" відбудуться десятки різних заходів. Серед них — фестиваль аніматорів, кулінарне шоу і флеш-моби. Діятимуть фотозони і арт-простір.

Автор: Олена Капнік
  Аніматори на "Ретрофесті".
Аніматори на "Ретрофесті".

У святковій програмі — виступ музичних гуртів TOLOKA і BARAHTA. Відбудеться шоу від танцювального дуету Leoswing. Він запалить фестиваль ритмами свінгу, джазу, рок-н-ролу, чарльстону та блюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у час олімпійського ведмедика та найсмачнішого "Пломбіру" - у Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль ретроавтомобілів

Найменші відвідувачі фестивалю зможуть взяти участь у перегонах на дитячих педальних машинках. Організатори заходу підготували спеціальний показ та конкурс елеганції для наймолодших учасників.

Другий міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" у Кам'янці-Подільському тривав 3 дні — з 9 до 11 червня. У програмі заходу парад і виставка ретро автомобілів та мотоциклів. Серед експонатів - звичайні "Запорожці" та "Волги", так і автомобілі вищого класу "Фаєтон" чи " Чайка" ГАЗ-13. Всього у заході візяли участь майже 70 екіпажів.

Зараз ви читаєте новину «5 причин відвідати "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути