пʼятниця, 05 лютого 2016 18:39

5 найцікавіших фактів про засновника Citroen
5

Сьогодні 138 років від дня народження засновника Citroen. Андре Сітроен народився 5 лютого 1878 року в Парижі.

Він народився у сім'ї виходців з Одеси. Був п'ятою дитиною в єврейській родині. Коли Андре не було й 6 років, його батько покінчив життя самогубством. Він залишив сім'ї великий спадок, оскільки був торговецем діамантами та іншими дорогоцінними каменями. Попри бажання батьків, Андре не продовжив сімейний бізнес, а став промисловцем.

Автор: commons.wikimedia.org
 

Винахід Андре на "Титаніку". Перший світовий успіх Сітроена - шевронні шестерні, які використовували на тодішніх суднах. Патент на ці шестерні Андре Сітроен отримав у 1905 році. Такий механізм застосували й на відомому "Титаніку".

Автор: dive.info
 
Автор: dive.info
 

Андре Сітроен майже увесь час мав борги. Він брав позики, щоб реалізувати свій проекти. Він першим запропонував звичайним громадянам купувати автомобілі в борг, сокільки розумів проблему недостачі фінансів. За рік до смерті Андре Сітроена, у 1934 році, компанія за борги відходить свому найбільшому кредитору - компанії Michelin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продаватимуть фургон на платформі Citroen C4 Picasso

Реклама компанії на Ейфелевій вежі. Сітроен вмів піарити свою марку. Він викуповував сторінки в газетах і розповідав про свої заводих, показував ролики перед киносеансами, роздавав листівки, влаштовував автопробіги в Азію та Африку, замовляв рекламні трюки у вигляді небесного напису "Citroеn".

Але найвідоміша реклама Сітроена - це напис назви автомобільної марки на Ейфелевій вежі. Ейфелева вежа служила білбордом Citroen з 1925 по 1934 роки.

Автор: wikipedia.org
 

До 130 -річчя від народження Андре Сітроена у Франції випустили монети номіналом 1,5 та 10 євро.

Автор: coins.su
 
Автор: coins.su
 
Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших фактів про засновника Citroen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути