пʼятниця, 15 лютого 2013 11:28

Постійно зайнятим роботою людям не варто заводити тварин

Перед тим, як заводити вдома собаку, кота чи навіть хом'яка чи рибку варто поцікавитись про неї заздалегідь. Тварина може не підходити господарю за характером чи ритмом життя. Про це у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіла директор притулку "Сиріус" Олександра Мезінова.

"Перед ти, як купувати тварину варто поцікавитись, що вона з себе представляє. Вивчити, що любить та їсть. Порода собаки має підходити образу життя родини у якій житиме. Варто враховувати, що собака може заважати відпочинку, може псувати ремонт у квартирі", - зауважила Олександра.

Директор притулку "Сиріус" не радить консультуватися з приводу тварин з подругами чи сусідами. Краще почитати про тварину в інтернеті.

"Треба знати характер собаки чи кота. Спокійним людям не підходять собаки породи ріжеснауцер чи доберман. Господар будете страждати від тварини, а вона від нього. Це активні породи собак, які мають багато енергії та характер холерика. Їм потрібно більше приділяти уваги, варто довше вигулювати на вулиці. Людям з шаленим графіком роботи, ці породи собак ніяк не підходять. До приходу з роботи собака може розгромити квартиру, наприклад, гризти меблі. Будете потім звинувачувати собаку, а тварина в цьому не винна", - розповіла Мезінова.

Олександра не радить заводити собак людям, які постійно зайняті роботою. Проте зайняті люди можуть взяти на опіку дорослу тварину.

"Собаку можна брати у будь-якому віці. Доросла собака, якщо її виховували, має сформоване виховання і знає команди", - додала експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Постійно зайнятим роботою людям не варто заводити тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути