понеділок, 30 листопада 2015 14:34

Коти, поруч з якими ви виглядатимете крихітними
17

Фото: boredpanda.com

Коти породи Мейн-кун - одні з найбільших. Найдовший представник породи потрапив в 2010 році в Книгу рекордів Гіннеса. Він був 123 см від кінчика носа до кінчика хвоста.

На сьогоднішній день остаточно не з'ясовано, як була виведена ця порода. Є міф, ніби це є результат зхрещення кішки та єнота. "Мен" - назва штату Мен, "кун" - друга частина слова "єнот". Через суворі умови тамтешньої зими Мейн-куни мають густу шерсть і довгий пухнастий хвіст, які зігрівають цих котів у люті морози. Щоб пересуватися по великих снігових насипах взимку ці кішки мають міцні широкі лапи з пучками шерсті між пальцями, які роблять їх чудовими "снегоходами".

Кішки породи Мейн-кун відрізняються доброзичливим характером і особливо великим розміром. Серед домашніх кішок це велика порода: самці можуть важити до 12 кілограмів, самки до 8 кілограмів. Хоча у мейн-кунів напівдовга шерсть, кішки цієї породи не вимагають частого причісування, як, наприклад, перси.

Зараз ви читаєте новину «Коти, поруч з якими ви виглядатимете крихітними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути