Росія втратить мільярд доларів річних прибутків від продажу урану США

Збагачений уран для США - чи не єдиний товар з Росії, який раніше не потрапляв під санкції. Що змінилося?

Сенат США ухвалив законопроєкт про заборону імпорту збагаченого урану з Росії - документ направили на підпис президенту Джо Байдену. Закон набуде чинності через 90 днів після підписання.

До січня 2028 року допускаються деякі відступи від закону. У разі, якщо не буде інших джерел постачання, Міненерго США зможе видавати дозволи на імпорт збагаченого урану з Росії. Термін дії цього закону закінчується наприкінці 2040 року.

...РФ постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується як паливо для американського флоту з понад 90 комерційними реакторами, що робить її першим іноземним постачальником. Ці продажі приносять Москві близько мільярда доларів на рік

Як свідчать дані Міністерства енергетики США, РФ постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується як паливо для американського флоту з понад 90 комерційними реакторами, що робить її першим іноземним постачальником. Ці продажі приносять Москві близько мільярда доларів на рік, але заміна цих поставок може стати проблемою та ризикує підвищити ціну збагаченого урану приблизно на 20%. Білий дім вважає, що ця заборона допоможе розблокувати близько $2,7 мільярда для підтримки вітчизняної уранової промисловості, наданої Конгресом на початку цього року.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі