Провладний телемарафон проти російського телеграму - хто кого?

Чи можна складати всі медіаяйця в один медіакошик? Українська влада спробувала - і тепер програє. Що далі?

Медіапорядок від влади - це проста інформаційна система з двох складових: Телемарафон і Телеграм. Перший - цілком контрольоване суворим регламентуванням і фінансовим ресурсом середовище. З темниками, з переліком, хто має брати в ньому участь, хто ніколи не може там бути, хто іноді зʼявлятиметься. Друге - це ілюзія інформаційної "вольниці", яка спрямовується в правильному напрямку контрольованими анонімними каналами.

...бажання контролювати усе, обертається для влади у повну втрату каналів комунікації з суспільством. Це не медіахаос, якого вона боїться, а медіаколапс...

Але нині ця система працює дедалі гірше. Один голос телемарафону незабаром не матиме жодного вуха. Його інформаційна вихолощеність не здатна задовільнити базові інформаційні потреби громадян у війні. Натомість в Телеграмі дедалі більше стає зрозумілим, що цю "вольницю" контролюють не провладні канали, а її творці - тобто Росія.
Так бажання контролювати усе, обертається для влади у повну втрату каналів комунікації з суспільством. Це не медіахаос, якого вона боїться, а медіаколапс, який насправді більш небезпечний для неї та головне - країни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі