Прощальний візит Столтенберга в Україну

Україна не очікує найближчим часом отримати запрошення в НАТО. Однак цей візит показав підтримку, яку демонструє Альянс нашій державі

Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО - відвідав Київ. Це був, імовірно, прощальний візит Столтенберга в Україну на цій посаді. Йому дістався непростий період - адже він прийшов на посаду у 2014, коли в Україні почалася війна, і йде у розпал цього протистояння. А вже в липні, під час наступного саміту НАТО у Вашингтоні, Альянс обере нового генсека. Ним, найвірогідніше, стане нинішній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Щоправда, Столтенберг не приніс Києву такої довгоочікуваної новини про запрошення України в НАТО під час наступного саміту. Щоправда, таких великих надій, який минулоріч, під час Вільнюського саміту, українська влада вже не має. Однак цей візит після виділення великого обсягу допомоги від США і союзників має показати Путіну, що його планам щодо швидкого завоювання і знищення України не судилося збутися.

Ані бліц-криг, який не вдався, ні нова стратегія кривавої війни на виснаження не зупинять НАТО у наданні допомоги Україні. Наші союзники не допустять окупації і знищення нашої держави. Адже плани кремлівського карлика абсолютно прозорі: бомбити і зрівнювати із землею мирні міста і селища вздовж кордону з Росією, створюючи так звану санітарну зону. Примусити якомога більшу кількість українців залишити свої домівки і рятуватися на західних теренах країни. Таким чином Путін планує розчистити східні регіони для подальшої їхньої окупації і приєднання до своєї недоімперії.

Щоб цього не відбулося - Україні необхідна добра система ППО і створення умов, в яких наша держава могла б виживати у 20-30-ті роки 21 століття. Але це вже тема для розмови з наступним генсеком НАТО. А поки що - йдеться про передання нових систем зброї і захисту, нових технологій. А також - вироблення комунацій з країнами глобального Півдня, яких активно і агресивно намагається схилити на свій бік держава-агресорка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі