На місці Росії дійсно буде одне велике море. Щоправда, не завтра

Кліматичні зміни, глобальне потепління, танення льодовиків... Виявляється, Гольфстрім працює на користь Україні?

Ось ви всі смієтеся з мрій, щоб замість Росії було одне велике море розливне, а насправді це цілком собі реальний варіант. Тобто якщо справи так підуть і далі - цей варіант неминучий. Вся справа у Гольфстрімі.

Зараз Гольфстрім, як відомо, бере свій початок біля Карибів і тече плюс-мінус до Ірландії. Насправді, окремого Гольфстріму, як такого, не існує, є загальнопланетарна мережа течій, повне коло якої вода проходить приблизно за тисячу років, але говоритимемо про ту його частину, яку ми називаємо Гольфстрім. Так ось, починаючись біля екватора, він іде вздовж Атлантики на північ, і біля Ньюфаундленда зустрічається з Лабрадорською течією. Лабрадорська течія - цілковита його протилежність. Вона холодна і рухається з півночі.

Через свою щільність - холодну, майже нуль градусів, і все ще досить солону - Лабрадорська течія важча за Гольфстрім. І вона пірнає під теплу південну воду, не надто змінюючи її напрямок. Тече далі на південь, там нагрівається, піднімається, тече назад, через тисячу років знову стає Гольфстрімом - ну і так далі, ви зрозуміли. А Гольфстрім, як легший, благополучно йде на північ.

Однак, якщо потепління триватиме й надалі, льодовики Гренландії танутимуть значно активніше. Через це Лабрадорська течія стане більш прісною. Відповідно, її щільність зменшиться - і приблизно зрівняється зі щільністю Гольфстріму. Відповідно, вона вже не пірнатиме під нього - а зустрічатиме Гольфстрім в лоба, перемішуватиметься, і відхилятиме його назад на південь. Відповідно, Гольфстрім замкнеться в кільцеву внутрішньоатлантичну течію. Відповідно, температура на Півночі впаде. Причому впаде помітно.

Клімат Санкт-Петербурга похолоднішає на 20-25 градусів. Літні температури досягнуть негативних значень. А це означає, що сніг, який випадатиме взимку, влітку не танутиме. Зовсім. Рік за роком

Клімат Санкт-Петербурга похолоднішає на 20-25 градусів. Літні температури досягнуть негативних значень. А це означає, що сніг, який випадатиме взимку, влітку не танутиме. Зовсім. Рік за роком. Валентина Матвієнко вижене всіх таджицьких рабів із лопатами, зрізатиме кригу лазером, комунальники почнуть помирати на посту від неймовірного навантаження - але прибрати весь сніг вони не зможуть. І замість культурної столиці Розчленінграда ми отримаємо льодовик. Розпочнеться новий льодовиковий період.

А це означає, що крижана шапка покриє все північне узбережжя Сибіру. І північним річкам буде просто нікуди скидати свої води. А що роблять річки, коли їхнє скидання перекрито? Запитайте у Орська. Відповідно, Об, Лена, Єнісей утворять на місці Сибіру величезне море глибиною в 130 метрів, як на відео вище, і якщо не вся, то половина Росії-матінки піде під воду. А потім накриється величезний крижаним щитом кілометри так із три заввишки. Якщо в цей момент ще й встигнути додати туди цементу з дустом...

Це неминуче. Це обов'язково станеться. Як відбувалося вже сотні та сотні разів. На жаль, не за нашого життя. Але все ж. А до того моменту треба встигнути викопати рів. Тож стули рота, Грето. Нехай тане.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі