Масована атака дронів на Кубань! Такого ще не було

Українські безпілотники вразили "священну корову" Путіна - порт у Новоросійську. Чому це вкрай важливий сигнал для Росії й Китаю?

Цієї ночі відбулася знаменна подія - сотні українських безпілотників уразили морські порти і нафтові термінали в Новоросійську і Туапсе, раніше під удар потрапив і Севастополь. Однак найцікавійший у цьому переліку - таки Новоросійськ. Це священна корова російської влади. Адже від стабільності в цій бухті залежить постачання російської нафти, а ця стаття доходів чи не основна в економіці РФ після того, як проти неї запровадили економічні санкції. Саме продаж нафти, передусім країнам глобального Півдня, таким як Китай та Індія, дозволяє Росії знаходити гроші на виснажливу і криваву війну, яку вона розв'язала в Україні.

Удари по Новоросійську, поки Путін перебуває з візитом у Китаї - це сигнал не лише кремлівському карлику, а й самому Сі Цзиньпіну про те, що через такі удари Китай може скоро залишитися без дешевої нафти, завдяки якій Піднебесна може конкурувати зі світовими економіками. А Росія - може лишитися без інфраструктури з постачання нафти та заводів із нафтопереробки. Здається, лідер Китаю розуміє цей посил краще, ніж сам Путін. Розуміє це і новопризначений міністр оборони Андрій Бєлоусов - як економіст зі стажем.

Звісно, тут можна розмірковувати про удари у відповідь з боку Кремля. Однак ми знаємо - меж для ескалації перед Путіним не існує. Ідея деескалації чи закінчення війни може з'витися у головах мешканців Росії лише тоді, коли війна перейде на їхню територію. Коли вони будуть ховатися від вибухів і бачити руїни зі своїх вікон. А доти - вони будуть хором підтримувати СВО, і радо йти воювати в Україну. Саме тому російські ЗМІ звітують про збиті безпілотники. Однак - Севастополь стоїть без світла, у Новоросійську скасовані заняття у школах. Значить, не все так гладко? Війна завджди приходить у домівки тих, хто її розпочав.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі