Захід вирішив натиснути на Путіна ультиматумом?

Чим можна натиснути на Путіна: грошима, зброєю, технологіями та через Китай. Та чи подіє?

Чи можливий мир на умовах України? Президент Володимир Зеленський має нову ідею - оголосити ультиматум російському диктатору. Про це він заявив західним медіа. Умови й пункти цього документу будуть створюватися під час мирного форуму у Швейцарії, участь у якому візьмуть понад 80 країн світу. За словами Зеленського, домовлятися з Путіним у вигідних йому форматах не варто - адже той все одно не буде дотримуватися погоджених умов, ми це знаємо. Маючи велику коаліцію, є надія, що на голову держави-агресора можна натиснути. Зараз Україна отримає фінансову і воєнну допомогу від США, Британія надає Україні безпрецедентну поміч із морськими озброєннями.

Держсекретар США Ентоні Блінкен летить до Китаю, щоб обговорити його підтримку Росії та можливу участь Пекіну в мирному форумі. Китайські банки вже отримали попередження про замороження рахунків, якщо вони співпрацюватимуть із підсанкційними російськими фінустановами, та й доля заморожених російських активів має змусити китайців замислитися. Чи погодиться Сі Дзіньпін на пропозиції Блінкена - наразі невідомо.

Та й невідомо, як відреагує божевільний кремлівський царьок на ультиматум, чи погодиться він під тиском вивести війська з України? Залишається ще варіант широкої воєнної коаліції, адже, як ми вже побачили, Путін розуміє лише мову сили. Польща вже оголосила про готовність розмістити в себе частину ядерного арсеналу НАТО. Цікаво, чи можливий такий варіант і для України, адже ми вже були ядерною державою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі