На "акт доброй волі" не тягне, але на "тактічєскоє отступлєніє" – цілком

Окупанти забрали із тимчасово окупованого Севастополя всі більш-менш цінні та боєздатні кораблі Чорноморського флоту

У відкритому доступі з'явились супутникові знімки, із яких випливає, що в період до 1-2 жовтня 2023 року окупанти забрали із тимчасово окупованого Севастополя усі більш-менш цінні та боєздатні кораблі Чорноморського флоту РФ, зокрема усі носії "Калібрів".

Якщо детальніше, то в тому ж Севастополі росіяни залишили тільки один ракетний корабель "Бора" (під протикорабельні ракети "Москит"), один ракетний катер, один протичовновий корабель проекту 1135, одну субмарину проєкту "Варшавянка" (схоже, та сама "Алроса", що не виходить з ремонтів), три великі десантні кораблі та деякі судна забезпечення. І на цьому все.

У тимчасово окуповану Феодосію росіяни перевели один або два ракетні корвети під "Калібри", один патрульний корвет проєкту 22160, один великий десантний корабель та два тральники.

Найбільш боєздатне "ядро" Чорноморського флоту окупанти перевели у Новоросійськ

А от у Новоросійськ окупанти й перевели найбільш боєздатне "ядро" ЧФ РФ – два фрегати проєкту 11356 під "Калібри", мінімум один корвет під "Калібри", три субмарини проєкту 636.6, три великі десантні кораблі та кілька суден забезпечення.

Стратегічний результат, який тягне за собою це "тактічєскоє отступленіє" Чорноморського флоту РФ із тимчасово окупованого Севастополя, можна описати як "нерівноцінний обмін".

Очевидно, що "діставати" кораблі рашистів у тимчасово окупованій Феодосії чи у Новоросійську буде складніше, ніж у тимчасово окупованому Севастополі. Ну хоча би тому, що туди складніше буде добити "Скальпом" або "Нептуном" або довести туди катери-камікадзе.

Відмова від операційного району західніше тимчасово окупованого Криму дозволить росіянам натомість вивільнити свій корабельний склад для кращого захисту по хорді Новоросійськ – тимчасово окупований Маріуполь, де ворог почав активно посилювати свою інфраструктурну складову в очікуванні майбутніх битв весни 2024 року – залізничний, автомобільний транспорт, портова інфраструктура.

Щоб бити по наших портах у Чорному морі, в рашистів все одно лишаються "Шахеди", берегові ракетні комплекси й морська авіація.

Схоже, що саме це "тактічєскоє отступлєніє" ЧФ РФ стало як мінімум одним із факторів, який стимулював активізацію судноплавства по нашому самостійному "зерновому коридору"

Але схоже, що саме це "тактічєскоє отступлєніє" ЧФ РФ із тимчасово окупованого Севастополя стало як мінімум одним із факторів, який стимулював активізацію судноплавства по нашому самостійному "зерновому коридору".

Чим активніше далі піде наша морська торгівля, тим більшою стане "ресурсна подушка" для ведення довготривалої війни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі