понеділок, 13 травня 2024 11:02

На Одещині "блукають" рідкісні рожеві птахи - фото
3

У заповіднику "Тузловські лимани" (Одеська область) "блукають" рожеві фламінго
Фото: facebook.com/permalink
У заповіднику "Тузловські лимани" (Одеська область) "блукають" рожеві фламінго
У заповіднику "Тузловські лимани" (Одеська область) "блукають" рожеві фламінго

На Одещині в заповіднику "Тузловські лимани" блукають рожеві фламінго, яких ще називають феніксами.

Вони не можуть загніздитися через несприятливі умови, йдеться у повідомленні заповідника у Facebook.

"Торік у "Тузловських лиманах" сталася унікальна подія: там вперше загніздилися фламінго, вивівши потомство зі 192 пташенят (18 із яких екологам вдалося окільцювати). Але цьогоріч птахи зіткнулися з проблемою. Останніми тижнями рожеві фламінго мандрують у пошуках безпечного місця для гніздування. Торік птахи спершу обрали невдале місце - дуже близько до населеного пункту, до людей, до постійного фактора неспокою. Лиш покинувши свої гнізда та віднайшовши безпечне місце вони загніздились знову та вивели потомство", - сказано в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоопарку під виглядом панд виставили пофарбованих собак

Торішнє місце гніздування зараз вкрите водою, тому фламінго знову перебувають у пошуках. Людей просять не наближатися - птахи потребують спокою.

"Звертаємось до всіх, хто дізнався про чудових птахів, які мешкають у нас в нацпарку, а також до місцевих жителів, які візитують до узбережжя лиманів: якщо вам пощастило зустріти фламінго, будь ласка, не підходьте ближче ніж 300 метрів до цих дивовижних птахів, особливо до ймовірних місць гніздування. Не розповсюджуйте на загал ваше місце зустрічі", - наголошують в адміністрації парку.

Серед мільйонів найунікальніших місць світу фенікси обрали саме ці українські лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків.

"Тому люди повинні поважати такий вибір і дати шанс на розмноження. Фламінго - неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, вони потребують захисту", - зазначають експерти.

У Буджацьких степах на Одещині прокинулись бабаки. Вони вилізли зі своїх нір і вартують біля них. Захоплюючі кадри показали природоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині "блукають" рідкісні рожеві птахи - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути