пʼятниця, 03 травня 2024 22:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Більша частина допомоги від США надійде в Україну протягом найближчих місяців - NYT

Більша частина допомоги від США надійде в Україну протягом найближчих місяців - NYT
Журналісти дізналися, коли в Україну надійде основна допомога від США. Фото: LB

Основна партія зброї з великих пакетів допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через кілька місяців.

США вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на €1 млрд, яку оголосили після розблокування фінансування в Конгресі, пише New York Times, посилаючись на свідчення посадовців зі США та Європи.

Одна з причин - логістична: бойові машини, катери, сучасні гармати, пускові установки й і системи протиповітряної оборони через їхні розміри їх часто доводиться перевозити морем і потягами з посиленою охороною.

NYT стверджує, що вже 28 квітня Україна отримала від США партію протитанкових ракет, снарядів і 155-міліметрових артилерійських снарядів. Друга партія цього американського озброєння прибула в понеділок, 29 квітня.

Наступного дня до Польщі прибула нова партія ракет-перехоплювачів до системи Patriot із Іспанії. Вони незабаром будуть на українському фронті, розповів іспанський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ використовує останнє вікно можливостей, перш ніж допомога США зміцнить лінію фронту в Україні - The Hill

Британське джерело заявило, що частина допомоги з британського пакета, про який прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосив 23 квітня, почала надходити вже кілька тижнів тому.

Американський посадовець заявив, що більша частина великого озброєння і навіть частина боєприпасів, буде відправлена зі США і, швидше за все, не буде доставлена до середини літа, а то й пізніше.

"Американська сторона має визначити, звідки саме брати обіцяну Україні техніку так, аби не поставити під загрозу боєздатність підрозділів НАТО, які її використовують", - йдеться в публікації.

20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні. Президент Джо Байден вже підписав цей законопроєкт. Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакета - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Після 21-го засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють $6 млрд на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Зараз ви читаєте новину «Більша частина допомоги від США надійде в Україну протягом найближчих місяців - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути