пʼятниця, 03 травня 2024 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили численні атаки ворога

ЗСУ відбили численні атаки ворога
За добу сталося 97 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

97 бойових зіткнень зафіксували протягом доби.

Ворог завдав два ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це пише Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та трьох пунктах управління. Підрозділи ракетних військ атакували один пункт управління противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Провал Москви": у Франції назвали втрати Росії за час повномасштабної війни

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Від обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Нашими воїни відбили шість атак у районах Петропавлівки та Кислівки Харківської області, Андріївки, Стельмахівки Луганської області. Близько 10 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили сім атак. Противник здійснив їх за підтримки авіації у районі Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів й Торського Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Нашими воїни відбили 14 атак у районах Білогорівки Луганської області і Нового, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Понад 10 населених пунктів опинились під обстрілами.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 28 атак к районах населених пунктів Архангельське, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Нетайлове та західніше Семенівки Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Від обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Водяного Донецької області. Там ворог 12 разів намагався прорвати оборону наших військ. Понад 10 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Оріхівський напрямок

Ворог за підтримки авіації п'ять разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Росіяни обстріляли близько 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Росіяни не відмовляються від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби ворог за підтримки авіації здійснив шість безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Близько 20 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Президент Франції Емманюель Макрон вважає можливим введення іноземних військ в Україну.

Про це треба замислитися, якщо відбудеться прориву лінії фронту й Україна оприлюднить відповідний запит.

Макрон розповів, що його держава у нещодавній історії мала досвід військових інтервенцій, зокрема в Африці для протидії тероризму. Суверенні держави відправляли запит на це.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили численні атаки ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути