середа, 15 травня 2024 21:50

Квартира на узбережжі в Маямі за 12 мільйонів: журналісти розповіли про суддю з Одеси
9

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін задекларував компанію дружини у Сполучених Штатах Америки, яка володіє апартаментами в Маямі вартістю 0 тис. або близько 12 млн грн, повідомили Слідство.Інфо
Фото: Facebook.com/odkievskiysud
За даними профільних сайтів з продажу нерухомості у Маямі, апартаменти розміщуються у 10-поверховому багатоквартирному будинку за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану
За даними профільних сайтів з продажу нерухомості у Маямі, апартаменти розміщуються у 10-поверховому багатоквартирному будинку за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану
За даними профільних сайтів з продажу нерухомості у Маямі, апартаменти розміщуються у 10-поверховому багатоквартирному будинку за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану
За даними профільних сайтів з продажу нерухомості у Маямі, апартаменти розміщуються у 10-поверховому багатоквартирному будинку за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін задекларував компанію дружини у Сполучених Штатах Америки, яка володіє апартаментами в Маямі вартістю $310 тис. або близько 12 млн грн.

Заробітки самого судді та його дружини, викладачки Одеської юридичної академії та адвокатки Неллі Голубєвої, не дозволяють таких видатків. Про це повідомили Слідство.Інфо.

Відповідно до реєстру компаній Флориди, торік у лютому дружина судді відкрила у США фірму OCEAN PROJECT 828 LLC.

Згідно з офіційними записами округу Бровард штату Флорида (Broward County), квартиру площею 105 кв. м (1130 кв. футів) за адресою 1000 Parkview Drive, 828 Hallandale Beach, компанія Голубєвої придбала 10 березня 2023 року. Ці апартаменти зазначені місцем реєстрації компанії.

За даними профільних сайтів з продажу нерухомості у Маямі, апартаменти розміщуються у 10-поверховому багатоквартирному будинку побудови 1976 року за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану.

Опис обіцяє "безперешкодний вид на узбережжя з вікон від підлоги до стелі", "басейн з підігрівом, зону для барбекю, сховище для велосипедів, ультрасучасний тренажерний зал, теніс, цілодобову охорону".

Будинок знаходиться "поруч із пляжами, іподромами, казино, набережною "Голлівуд", пристанями, торговим центром Aventura, ресторанами, магазинами". На додачу до квартири йде паркомісце. Також в описі вказано, що квартира готова до здачі в оренду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування про "непридатного" мільйонера Слобоженка: журналістам почали приходити погрози

У декларації Чванкіна є згадка про декілька рахунків, які дружина відкрила в американських банках. Станом на момент подачі декларації (кінець 2023), на них було розміщено близько $52 тис.

У цілому, статки Чваркіна і Голубєвої не дозволяють придбання такої нерухомості, пишуть журналісти.

Квартиру було придбано у березні 2023 року. У декларації за 2022 рік голова суду вказав 9,7 млн грн доходів. Із них 1,7 млн грн - це його зарплата, 500 тис. грн - зарплата дружини. Ще 2,9 млн грн дружина судді заробила, займаючись підприємницькою діяльністю. Її основний КВЕД ФОПа - діяльність у сфері права, вона також має адвокатське свідоцтво. Ще 4,6 млн грн родина заробила на процентах від депозитів, інвестиціях в облігації державної внутрішньої позики та відчуженні майна.

При цьому суддя Чванкін задекларував три мільйони гривень витрат на купівлю ОВДП і оновлення власного автопарку. Витрати його дружини невідомі.

Станом на кінець 2022 року родина накопичила готівкою, а також на депозитах у гривні, доларах і євро близько 16,4 млн грн. Частину коштів сімʼя також тримає в Австрії, де у 2022 році дружина з донькою, ймовірно, отримали притулок (у декларації вказано посвідку на постійне місце проживання, проте не вказано, в якому житлі мешкала родина), повідомляють Слідство.Інфо.

Журналісти телефонували судді Чванкіну, але він не брав слухавку, писали у WhatsApp - не прочитав повідомлення.

"Його дружина заблокувала наш номер телефону. Також відправили запит про коментар до Київського районного суду Одеси, на момент виходу матеріалу відповіді не отримали", - розповіли.

Раніше Громадська рада доброчесності у висновку про невідповідність судді критеріям доброчесності і професійної етики відзначала, що статки Чванкіна і його родини мають сумнівне походження ще до його карʼєри судді від початку 2000-х років. Зокрема, йшлось про недостатню кількість коштів для придбання нерухомості батьками дружини та іншими родичами, які потім передавали майно у користування сімʼї Чванкіна-Голубєвої, купівлю такої нерухомості в елітних житлових комплексах і котеджному містечку за явно заниженими цінами.

Після публікації новини про квартиру компанії дружини судді Чванкіна, суддя відповів журналістам через пресслужбу суду.

Чванкін стверджує, що квартира була придбана компанією в іпотеку на 30 років. І декларувати цей факт він не був зобов'язаний згідно з законом, тому що це власність компанії.

Раніше журналісти Bihus.info повідомили, що прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку "Вітаград" у Ходосівці, що за 7 км від Києва. Вартість будинків тут стартує з 18 млн грн.

Також не задекларував будинок у цьому ж котеджному містечку суддя Олег Хрипун.

Зараз ви читаєте новину «Квартира на узбережжі в Маямі за 12 мільйонів: журналісти розповіли про суддю з Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути