пʼятниця, 17 травня 2024 12:57

Два види м'яса для шашлику, які найкорисніше готувати на відкритому вогні

Два види м'яса для шашлику, які найкорисніше готувати на відкритому вогні
Лікар назвав види м'яса для шашлику, які є найкориснішими Фото: pinterest

Коли обираємо м'ясо для шашлику, важливо зважати на його користь.

Лікарі назвали види м'яса, які мають найбільшу поживну цінність після смаження на відкритому вогні. Це індиче та куряче м'ясо, пише thewell.

Таке м'ясо повинно обов'язково бути у топі списку продуктів для відпочинку на природі.

Варто знати, що м'ясо індички дієтичне і більш пісне, ніж курятина. Щоб приготувати з індички смачний шашлик, дієтологиня рекомендує зняти шкірку з м'яса птиці. А курятину, навпаки, краще смажити зі шкірою, тоді м'ясо буде більш соковитим та поживним, хоча калорій зі шкіркою буде значно більше.

Чи корисний шашлик зі свинини

Свиняче м'ясо посідає друге місце за користю. Це вкрай цінне джерело білка, заліза, цинку, вітамінів групи В й амінокислот. Але треба знати про ризики. Згідно даних Американської кардіологічної асоціації, червоне м'ясо має значно більше тваринних жирів, ніж курка й індичка. Тому надмірне вживання продукту може спровокувати підвищення рівня холестерину в крові та збільшити ризики хвороб серця й судин. Як оброблене, так і необроблене м'ясо може стати причиною ішемічної хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять порід дров для мангалу, які зроблять шашлик неповторним на смак та вигляд

Однак лікарі та вчені не радять повністю виключати червоне м'ясо зі свого раціону. Треба просто обмежити споживання до двох разів на тиждень. Дієтолог Стефані Шифф радить для шашлику вибирати вирізку та корейку зі свинини, бо це найпісніші частини.

Смак шашлику залежить від якості м'яса та складу маринаду. А також від породи деревини, яка використовується для вогню. Значення має і те, як нарізати м'ясо для шашлику. Правильне розташування волокон, оптимальний розмір шматочків дозволяє м'ясу добре прожаритися, зберігши соковитість.

Gazeta.ua розповість, як правильно нарізати м'ясо, щоб шашлик потішив своїм неймовірним ароматом та смаком.

Зараз ви читаєте новину «Два види м'яса для шашлику, які найкорисніше готувати на відкритому вогні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути