Укренерго хоче ще 12 млрд євро - щоб знову зробити... нічого

Свого часу Укренерго та Агентство відновлення отримали мільярди на побудову захисту вітчизняної електрогенерації. Гроші освоїли, генерація в руїнах. Нині голова Укренерго каже - треба значно більше грошей. Щоб що?

Дайте йому ще 12 мільярдів... А чому не 120? Ефект же буде той самий. Он уже виділяли пройдисвіту Мустафі Найєму мільярдами на захист електрогенерації. Ефект прораховувався й очікувався, а вийшло все вхолосту. Просто кошти не дійшли до об'єктів.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький напродукував пару заяв. Наприклад, що на будівництво стійкої до російських атак енергосистеми треба знайти 12 мільярдів євро. Ні, звісно, не в самій компанії, а в бюджеті

Отже, про що йдеться? Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький напродукував пару заяв. Наприклад, що на будівництво стійкої до російських атак енергосистеми треба знайти 12 мільярдів євро. Ні, звісно, не в самій компанії, а в бюджеті - забрати у ЗСУ або ж запозичити й повісити ще один борг на українців.

На що ж хоче витратити таку астрономічну суму Кудрицький? "Аби мати стійку до ворожих атак енергосистему, Україні у найближчі кілька років потрібно збудувати принаймні 4 ГВт потужностей нових вітрових електростанцій, 3,8 ГВт - СЕС, 1,4 ГВт потужностей газової генерації, 1,1 ГВт - потужностей нових ТЕС на біопаливі та 0,8 ГВт потужностей установок зберігання енергії. Щоб усе це збудувати, потрібно близько 12-13 млрд євро"

Правильно каже, що краще будувати не великі станції, а дрібніші потужності. Також вірно каже, що "зробити це без залучення приватних інвестицій неможливо. Тому потрібні економічні передумови, щоб зацікавити бізнес та громади у побудові нової децентралізованої енергосистеми".

От лише маленька проблема - влада 5-6 дефективних менеджерів Зеленського працює за принципом, що чужі тут (у прибуткових галузях) не ходять. Тому всю відновну генерацію курує мафіозі Шурма, який через брата сплачує з бюджету навіть за виробництво й постачання електроенергії ворогу на окупованих територіях. А чужих не допустять при яких завгодно інвестиціях. Он, із сотні подарованих малих електрогенеруючих станцій, дозволили ввести в дію лише одну!

У нас міністр Галущенко курує мафіозні схеми на Енергоатомі й мала генерація йому тільки перешкода. А на тепловій генерації сидять пару олігархів, які точно туди не допустять якихось інвесторів

У нас міністр Галущенко курує мафіозні схеми на Енергоатомі й мала генерація йому тільки перешкода. А на тепловій генерації сидять пару олігархів, які точно туди не допустять якихось інвесторів. І всю цю злочинну корпорації не очолює, звісно, але прикриває та частково координує саме голова Укренерго. А говорити на конференціях гарні речі? Ну, то ж язик без кісток... Он, Зеленський недавно балакав у Берліні про гігават потужностей до кінця року. І неможливо, й ніхто цього не планував. А зате як гарно прозвучало...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі