День наруги над жалобою

Сьогодні День жалоби за загиблими внаслідок обстрілу Маріуполя. У багатьох містах України люди приходять на акції солідарності, ставлять свічки, моляться. Пікетують консульські установи вбивці наших співгромадян – Росії.


Свічки присутні на телеекранах. Та жалоба з боку телеканалів специфічна – на фоні практично безперервного параду російських телесеріалів. У тому числі й тих, що прославляють російських силовиків. Як от на телеканалі "Україна", що належить Ринату Ахметову.

Це ні що інше як наруга над Днем жалоби. Це щось таке, чого не повинно бути в принципі після стількох смертей і горя, завданого Росією українцям. Питання насамперед до олігархів-власників телеканалів – Ахметова, Пінчука, Коломойського. Якщо вони не розуміють всю аморальність дій своїх рупорів, тоді має бути запроваджено пряму законодавчу заборону на трансляцію продукції країни-агресора. Це вже питання до влади.

Щоправда, вона досі боягузливо тікає від того, аби дати визначення діям Кремля. "Так звані "ДНР" і "ЛНР" мають бути визнані терористичними організаціями. Настає час називати по імені і їхніх покровителів. Будь-яка допомога бойовикам, постачання зброї, техніки і добре тренованої живої сили – хіба це не є підтримкою тероризму, наочною для всього світу?", - заявив сьогодні під час засідання Ради національної безпеки та оборони ще один олігарх Петро Порошенко. Однак назвати агресором Росію духу в президента так і не вистачило - і це так само свого роду наруга над проголошеним ним же Днем жалоби. Хоча ще напередодні Порошенко відважно виставляв у соціальних мережах такі от заклики: "Світ прокинься, Росія вторглася в Україну".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі