Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
23.08.2014
1

МИРУ БУТИ?

Міжнародна військово-політична ситуація сьогодні прояснилась.
Вже тепер зрозуміло, що справжньою ціллю так званого "гуманітарного" конвою була не доставка допомоги населенню, а грабіж українських військових заводів, які виробляли зокрема "кольчуги", що Росія не має і не виробляє. Сьогодні путін розібрав і вивіз в Росію луганські заводи. Робив це дуже поспішно, адже санкції проти Росії кусаються. Слід зауважити, що спершу конвой повинен був їхати через Харківську область, де військових заводів стратегічного значення є ще більше. Йвірно, що могли бути диверсії і деякі з цих заводів Кремль теж забрав би. Але дякуючи нашій дипломатії, Харків поки не трогали. Також нагадаю, що буквально за кілька днів перед інформацією про перший конвой з Росії, Харківська міськрада нагородила сенаторів РФ, які голосували за анексію Криму. Це теж не просто так. Тому Кернес не має роз'їжджати по ночам по Адміністрації Президента, а бути на допитах у ГПУ!


Отже, кремлівський карлик поспішно вивіз заводи з підконтрольних йому українських територій. Натомість всі сили терористів спрямував у Ілловайськ, щоб відволікти основні сили української армії туди.
Коли останній вантаж з українськими заводами буде вивезено, на мій погляд, Росія почне зливати терористів, чи принаймні перестане постачати ресурси. Таким чином буде працювати з ЄС, щоб ті скасували санкції. З повідомлень роспреси даний процес уряд РФ уже розпочав. Але для необхідного скасування, в ЄС заявили, що Росія повинна почати контролювати свій кордон і перестати постачати ресурси.
Тому на даний момент все, що путін хотів витягнути з України - він витягнув. Зруйнованого Донбасу йому точно не треба.
На міжнародному рівні путін почав процес узаконення анексії Криму - і вже почули першу заяву віце-канцлера Німеччини з цього питання.
Очевидно, що Меркель не могла не знати про наміри свого підлеглого. Тому її сьогоднішній візит треба розглядати як візит "примусу до миру". Тим паче, що мовчанка ЄС з приводу вторгнення "гуманітарного" конвою цю тезу підтверджує.
Отож на міжнародному рівні новини не втішні, однак є велике сподівання на те, що війна на Донбасі вже через кілька місяців завершиться.
А які у вас думки з цього приводу?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі