Результат на довиборах зробить явка, а не кандидати!

Вибори стартують , і коли частина експертів схиляється до думки, що лише з'ява нових облич може сформувати  певну адженду, то все ж обставини наштовхують на зовсім інший перебіг  кампанії. Не нові обличчя, а явка виборців  сформує результат. Зрозуміло, що замість влаштовувати  Ватерлоо традиційним лідерам перегонів  штабам претендентів дешевше розіграти не розтягування голосів через висування величезної кількості кандидатів, а пониження явки виборців, що, втім, не виключає і несподівано великої кількості висуванців.

Традиційно на довиборах, і без спеціальної обробки виборця,  явка не зашкалює, то ж заниження явки як технологія стане головною фішкою довиборів. Наступною особливістю кампанії буде спроба вичавити з політичного бренду якнайвищий ККД, втім якраз для партії регіонів партійний бренд не буде таким же важливим як для висуванців опозиції.

Що ж можуть запропонувати опозиціонери на цю короткострокову і в плані оцінки  євроінтеграційного поступу дуже показову кампанію. Оскільки кандидати не змінилися, то й в технологічному плані навряд чи це будуть технологічно відмінні кампанії від попередніх. Цілком перевірена тактика, і ефект вона принесе в разі коли за минулий рік партійнй осередки на місцях не наробили суттєвих помилок. Серед помилок "Батьківшини" на Черкащині абсолютно непояснима солідарність із ПР у голосуванні щодо відставки міського голови Черкасс Сергія Одарича. Відчуття виборця в тому, що різниці між ПР і "Батьківщиною"  після цього голосування фактично нема, може не те що поглибитися, а в ході агітатаційних тижнів стати своєрідним бумерангом, котрий вязатиме висуванців опозиції по руках і ногах. Отже фактор свіжих помилок і фактор зниження  агітаційного впливу  особи Юлії Тимошенко, адже персона української Пасіонарії починає стомлювати навіть найвідданіших юлефанів може розчистити поле кандидатам від влади. Відомо , що приналежність до влади дає можливість забепчечити  підтримку провладному кандидатові десь на рівні 13 %, що при зниженні явки може перетворитися в значно переконливішу арифметику.

Якою ж буде очыкувана явкана довиборах 15 грудня? У Києві  - близько 30 %, у областях - не більне 40%! Чому така низька явка? Та тому що запропонована альтернатива діючій владі не змінює балансу сил, тож якщо опозиція не скористалася минулорічним шансом, цьогорічний шанс виявится ще примарнішим, якби висуванці опозиції не кляли владу, слова залишаються лише словами, а сила - силою!

Втім, все про що говорилося вище - лише гіпотетичні припущення.

Справжня інтрига   ж почне розгортатися лише тоді, коли своїх кандидатів назве Партія Регіонів. Зараз можна змоделювати   виборчий сюжет лише з відкритими картами, якими ж будуть джокери – покаже час. Особливо коли технологічними висуванцями, тобто спойлерами,цих несподіваних джокерів виявляться, ні менш – ні більш , такі фігури як навіть голови ОДА!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі