Ексклюзивы
понедельник, 23 января 2012 16:52
Віктор Небоженко
Віктор Небоженко
Керівник соціологічної служби "Український барометр", політолог

Яценюк і Турчинов тихо дурять провінційного Тягнибока

Вчора опозиційні партії підписали на Софійській площі Києва Угоду про спільні дії на акціях і під час виборів. Що і хто стоїть за цим насправді?

Ми звикли, що єдність опозиції автоматично призводить до її доброї поведінки або до успіху на виборах. Нічого такого, насправді, немає.

Зараз, коли "Фронт змін" співпрацює з Адміністрацією президента, а лідер БЮТу сидить у в'язниці, ця Угода - нерівноправний договір між його підписантами. У цьому сенсі мені незрозуміло, чому Турчинов легко так знайшов спільну мову з Яценюком ...

Я вже не кажу про те, що вчорашній документ вдарить по третьому його учаснику - по партії "Свобода". Виходить, що Яценюк і Турчинов, грубо кажучи, тихо обдурили дуже провінційного Тягнибока.

Тягнибок підписав цей документ, тому що йому хочеться виглядати загальнонаціональним лідером. Але таким чином керівник свободівців створив великі технологічні та політичні проблеми для тих хлопців і дівчат, які будуть йти мажоритарниками від "Свободи". Адже "Фронт змін" буде співпрацювати з регіональною владою, а націоналістам доведеться пробиватися власними силами.

Насправді, цей договір тільки розслабляє, ставить пастки та бар'єри для партії "Свобода" і політиків на кшталт лідерів "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка та "Нашої України" Валентина Наливайченка, які хочуть пройти самостійно, спираючись тільки на власний авторитет у населення.

Пропускати ж будуть тільки тих мажоритарників, які таємно співпрацюють з Адміністрацією президента і будуть готові потім піти в "тушки".

Звичайно, самі документи щодо об'єднання опозиції - це цінно і важливо. Але у цьому випадку Угода про спільні дії опозиції - дуже серйозний обман людей, які бажають дійсно зібрати голоси протестного електорату.

Цей "опозиційний" документ - своєрідна монополія, яка хоче створити гетто для націонал-демократичних мажоритарних кандидатів, стравити їх. Дуже-дуже скоро ми побачимо грандіозні скандали між опозиційними політиками...

Сейчас вы читаете новость «Яценюк і Турчинов тихо дурять провінційного Тягнибока». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть