четвер, 13 січня 2011 14:55

Автономію українців у Росії закрили через політику - Лавров

Автономію українців у Росії закрили через політику - Лавров

Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров.

За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано у статуті. Він уточнив, що замість культурних і освітніх питань організація вела політичну діяльність. "Та ще й таку, яка могла підірвати двосторонні відносини держав. Також виявили порушення, пов'язані із реєстрацією об'єднання", - додав російський чиновник.

Слід відзначити, що Федеральна національно-культурна автономія "Українці Росії" була зареєстрована 15 травня 1998р. як громадська організація, що здійснює благодійну діяльність у сфері культури і мистецтва.

24 листопада Верховний суд РФ ухвалив рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії. Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску цієї організації у зв'язку з "виявленням порушень у господарській діяльності".

Крім того, позов Мін'юсту базувався на скарзі активіста фонду "Родіна" Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

5 канал

Зараз ви читаєте новину «Автономію українців у Росії закрили через політику - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути