вівторок, 14 вересня 2010 01:13

Хасиди підрізали чоловіка і затоптали жінку

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Міліціонери намагаються заспокоїти хасидів у місті Умань Черкаської області 10 вересня. Ті закидали камінням міліцейський автомобіль
Міліціонери намагаються заспокоїти хасидів у місті Умань Черкаської області 10 вересня. Ті закидали камінням міліцейський автомобіль

П"ять разів ударив паломник-хасид жителя міста Умань Черкаської області. За те, що той захистив жінку.

8–10 вересня євреї святкують новий рік — 5771-й за юдейським літочисленням. 2010-го виповнюється 200 років із дня смерті духовного наставника хасидизму Рабі Нахмана, похованого в місті Умань. Туди приїхали 23 тис. паломників.

Кілька хасидів винаймали квартиру на вул. Пушкіна, 10. Удень 10 вересня до них навідалася власниця. Зауважила квартирантам, що шумлять, заважають сусідам. Хасиди зчинили сварку, на захист господині прибіг сусід. Чоловіка побили. Іншого, який теж втрутився в бійку, порізали.

Приїхали міліціонери. Однак хасиди, яких зібралося понад 200 осіб, зчинили бунт. Не давали затримати одновірців, побили двох міліціонерів. Довелося викликати "Беркут". Коли трьох хасидів-бешкетників затримали — у міліцейську машину полетіло каміння.

— 10 хасидів, які чинили спротив, депортували на батьківщину, до Ізраїлю, — каже керівник зведеного загону в Умані Іван Корсун, 51 рік. — Їм заборонили в"їзд в Україну на 10 років. Трьох хасидів заарештували. Вони теж громадяни Ізраїлю.

Побитий уманець працює в місцевій лікарні.

— Я навіть не зрозумів, що сталося, — каже поранений Геннадій Пилипенко, 59 років. Він лежить у хірургічному відділенні міської лікарні. — Я почув, що Саша кричить і побіг на поміч. Хасиди його били. Дружина побачила в них ніж. Я намагався забрати його, але не вийшло.


Напередодні євреї посварилися між собою.

— Удень біля дитячої лікарні стався конфлікт з активістами Першої єврейської євангельської церкви, які приїхали з Одеси проповідувати в Умані вірування в "істинного" бога, — розповідає 35-річна Людмила Поліщук із місцевої міліції. — Вони розповсюджували листівки та футболки з написами про єднання євреїв в єдиній вірі. Хасиди не сприйняли такої агітації, почали сваритися. Та конфлікт загасили.


11 вересня хасиди збили з ніг і затоптали пенсіонерку.

— Зранку йшла на роботу, — розповідає уманка, яка була свідком. — А в цю суботу в хасидів шабат — не можна бачити жінок. Старенька йшла по вулиці Софії Петровської. Там хасидська їдальня. Вони йшли снідати і збили її з ніг. Почали топтати і кричати. "Беркутівці" їх розігнали. Жінка була ледь жива.

Зараз ви читаєте новину «Хасиди підрізали чоловіка і затоптали жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути