Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2009 08:40

У сім"ї Тимошенко з"явився шостий будинок

Автор: фото з сайту pravda.com.ua
  У цьому будинку на 450 квадратних метрів мешкає прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. У неї у дворі є озеро, столітні дуби, приватний пляж та вихід до Дніпра. Вона вселилася в нього 2006-го, хоча в декларації про доходи за останні роки вказує, що не має ні буди
У цьому будинку на 450 квадратних метрів мешкає прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. У неї у дворі є озеро, столітні дуби, приватний пляж та вихід до Дніпра. Вона вселилася в нього 2006-го, хоча в декларації про доходи за останні роки вказує, що не має ні буди

Прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко не має квартири, дачі й земельної ділянки. Так вона написала в декларації про доходи за минулий рік, яку подала Центрвиборчкому для реєстрації кандидатом у президенти. Останні п"ять років навпроти пунктів про нерухомість Тимошенко ставить прочерки.

— Як можна в 50 років бомжем жити? — обурюється президент Віктор Ющенко, 55 років. — Як людина, яка в 50 років не має ні кола ні двора, може говорити, що дасть відповідь нації про облаштування майбутнього? Так облаштуй спочатку своє майбутнє!

Насправді з 2006 року Тимошенко живе у двоповерховому будинку на березі Дніпра. Розміщений він в елітному містечку "Срібна затока" в районі Кончі-Заспи під Києвом. Площа маєтку понад 450 кв. м. Він вкритий червоною черепицею, має ковану огорожу. Три роки тому такий будинок коштував близько $4 млн. У прем"єрки там є свій пляж і причал для катерів. У дворі — невелике озеро.

Кілька років Тимошенко повторювала, що лише орендує нерухомість:

— Вона невеличка — у межах тих обсягів, в яких живуть нормальні пересічні українці.

Наприкінці 2007-го тітка лідерки БЮТ Антоніна Ульяхіна розповіла, що на будинок під Києвом складалася вся їхня сім"я.

Виявилося, майже щороку родичі Тимошенко купували чи зводили по будинку. Біля чотириповерхового маєтку її матері у Дніпропетровську звели триповерховий для двоюрідної сестри прем"єрки Тетяни Шарапової. А цього року між цими спорудами з"явилася третя.

Найбільший будинок у Сергія Тігіпка, найменша квартира — в Олега Тягнибока

Тітка глави уряду Антоніна Ульяхіна, кажуть, подарувала будинок дочці Тимошенко Євгенії. Тепер вона живе в селищі Конча-Озерна. Також скоро буде готовий триповерховий маєток для доньки Ульяхіної в селі Нові Безрадичі за 35 км від Києва. Там живе президент Віктор Ющенко, чимало народних депутатів і міністрів.


Не значиться жодної нерухомості й за кандидатом у президенти, нардепом Інною Богословською. Зате придбала "мерседес". Кілька місяців тому вона розповідала, що живе з донькою та цивільним чоловіком.

Згідно з декларацією не мають житла й кандидати в президенти нардепи-"нунсівці" Анатолій Гриценко та Юрій Костенко. Хоча в дружини Гриценка є дві квартири та дача на 342 кв. м, а в дружини Костенка — квартира на 102 кв. м.

Найбільший будинок серед зареєстрованих кандидатів у президенти в банкіра Сергія Тігіпка — 1,25 тис. кв. м. Він також має квартиру на 419 кв. м. Трохи менший дім — 840 кв. м — у бізнесмена Михайла Бродського. У президента Віктора Ющенка дім на 656 кв. м і квартира в 371 кв. м. У нардепа-"нунсівця" Арсенія Яценюка — будинок на 298 кв. м і квартира — 343 кв. м.

Лідер "Регіонів" Віктор Янукович у декларацію про доходи вніс будинок на 619 кв. м — це резиденція "Межигір"я", і нещодавно придбану київську квартиру на 240 кв. м. Подейкують, крім цього в нього ще є 7 га землі в Підмосков"ї, які він викупив у колишнього російського прем"єра Михайла Касьянова. На ділянці вже кілька років триває будівництво. Сусідка Януковича — співачка Алсу.

В інших кандидатів у президенти квартири від 100 до 250 кв. м. Найменші — у лідера Компартії Петра Симоненка — 70 кв. м і лідера "Свободи" Олега Тягнибока — 56 кв. м. Хоча в дружини головного комуніста є квартира на 210 кв. м, а в Тягнибокової — на 135 кв. м.

"Український прорив" передбачав звітність чиновників за витрати

Два роки тому у програмі БЮТу "Український прорив" зазначали, що "треба ввести в законодавство норму щодо звільнення з роботи високопосадовців або членів їх сімей, чиї задекларовані доходи не відповідають дійсності, а витрати не мають чітких пояснень щодо джерел фінансування".

На початку жовтня Тимошенко виступила з ініціативою, щоб чиновники  декларували доходи не лише свої, а й членів родин. Обидві обіцянки не втілені в життя.

Зараз ви читаєте новину «У сім"ї Тимошенко з"явився шостий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути