понеділок, 03 вересня 2007 16:51

Україна отримала "срібло" на танцювальному "Євробаченні"

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Українська пара Ілля Сидоренко та Юлія Окропірідзе повернулися до Києва з Лондона в неділю. Мер Броварів прислав за ними до аеропорту лімузин
Українська пара Ілля Сидоренко та Юлія Окропірідзе повернулися до Києва з Лондона в неділю. Мер Броварів прислав за ними до аеропорту лімузин

18-річна Юлія Окропірідзе та 22-річний Ілля Сидоренко зайняли друге місце на танцювальному конкурсі "Євробачення". Змагання відбулося 1 вересня в Лондоні. Конкурс проводила британська корпорація "Бі-Бі-Сі". Змагалися танцювальні пари з 16 країн Європи.

— Коли українська делегація від"їжджала до Лондона, в британському посольстві загубили закордонний паспорт головного тренера Валентини Федорчук, — розповідає її донька, теж тренер Олена Лемішко-Федорчук, 30 років. — До Англії мама вилетіла лише за два дні. Юлія та Ілля репетирували без неї.

Каже, на лондонській митниці танцюристам довелося перепаковувати сценічні костюми. Адже їм дозволили пронести лише одну сумку. А от багаж пари з Нідерландів взагалі загубився. Тому під час репетицій нідерландці бігали по крамницях у пошуках костюмів для змагань. Виступили вони невдало й зайняли дванадцяте місце.

Олена згадує, що перед виступом їм дзвонили від дружини президента Катерини Ющенко. У неї 1 вересня був день народження.

— Катерина Михайлівна попросила подарунок — перемогу нашої пари на конкурсі, — каже Лемішко-Федорчук.

Шоу в прямому ефірі транслювали 24 європейські канали. Відмовилася тільки Греція. У країні траур за загиблими в пожежах на півострові Пелопонес. Дзвінок-голос за улюблену пару з України  до Лондона коштував 3 грн.

Українці в першій частині конкурсу виконували квікстеп, а потім пасадобль із гопаком під пісню гурту "ВВ" "Гоп-ця".

— Усі були впевнені, що українці займуть перше місце, — продовжує Олена. — Але на конкурсі сусіди підтримали сусідів. Тому першою стала Фінляндія. Її витягли Данія, Швеція, Швейцарія, Німеччина. Зате Великобританія проголосувала за українців.

— Фіни — погані танцюристи, — зауважує хореограф Григорій Чапкіс, 77 років. — Ми на голову вищі за них.

Греція відмовилася показувати шоу в прямому ефірі

Із цим погоджується 21-річний танцівник Дмитро Дікусар, партнер Ірини Білик на шоу "Танці з зірками-2". — Фінська пара виступає вже 20 років, танцювали спокійно. А от Сидоренко та Окропірідзе хвилювалися. Але виступили блискуче! — каже Дмитро.

Ілля Сидоренко та Юлія Окропірідзе — майстри спорту зі спортивних танців. Чотири рази ставали чемпіонами України, півфіналісти чемпіонату Європи й світу в латиноамериканському формейшен. У неділю ввечері вони прилетіли з Лондона до Києва. Мер Броварів, звідки родом Юля, прислав за ними лімузин і кошик білих лілій.

Російські танцюристи Марія Ситтель і Влад Бородінов зайняли сьоме місце. В аеропорту Москви вони заявили, що результати конкурсу нечесні.

— П"ять країн не дали нам жодного балу, — каже Бородінов. — Такого просто бути не може.





Як голосували за Україну

  3 — Швейцарія

  5 — Австрія, Греція, Швеція

  6 — Данія, Німеччина, Ірландія

  7 — Португалія

  8 — Іспанія

10 — Нідерланди

12 — Фінляндія, Литва, Польща, Росія, Велика Британія



За кого голосувала Україна

  1 — Німеччина

  2 — Данія

  3 — Португалія

  4 — Іспанія

  5 — Австрія

  6 — Литва

  7 — Фінляндія

  8 — Ірландія

10 — Польща

12 — Росія

Перша десятка переможців "Євробачення"

Фінляндія    132
Україна    121
Ірландія    95
Польща    84
Австрія, Португалія    74
Росія    72
Німеччина    59
Данія, Іспанія    38
Литва    35
Нідерланди    34

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала "срібло" на танцювальному "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути