середа, 01 листопада 2006 18:54

Німецькі солдати воювали в Афганістані під емблемою вермахту

Німецькі солдати воювали в Афганістані під емблемою вермахту

Під час військових дій в Афганістані 2001 року деякі солдати елітного підрозділу німецького Бундесвера KSK (Kommando Spezialkrafte) намалювали на бойовій техніці трохи змінену емблему Африканського корпусу, що воював у Північній Африці під час Другої світової війни.

На фотографії, що опинилася у розпорядженні німецьких журналістів, відображений військовий джип Wolf, на дверцях якого зображена пальма - оригінальна емблема Африканського корпусу - це пальма і хрест.

Знімок зробили на військовій базі Бундесверу, розташованій в Омані, вже після завершення військових дій. Також повідомляється, що військові машини з емблемою Африканського корпусу потім не раз бачили поряд з домашньою базою KSK Clow в Баден-Вюртемберзі.

Прес-секретар міністерства оборони Німеччини Томас Раабе заявив, що з фотографії не можна сказати, що машина з емблемою Африканського корпусу належала саме Бундесверу. Раабе звернув увагу, що відображений на фотографії джип білого, а не захисного, як це прийнято в KSK, кольору. Разом з тим, він пообіцяв, що міністерство проведе розслідування даної події.

Історія з емблемою Африканського корпусу може пошкодити репутації Бундесверу, що і без того серйозно постраждала після публікації в газеті Bild фотографій, на яких німецькі військовослужбовці в Афганістані позують з черепами, зокрема, притискують їх до геніталій, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі солдати воювали в Афганістані під емблемою вермахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути