Ексклюзиви
неділя, 03 вересня 2006 17:03

У в"язниці відкрили школу

Автор: фото: Софія СЕРЕБРЯКОВА
  В’язні Дар’ївської виправної колонії №10 за новими партами напередодні першого дзвоника
В’язні Дар’ївської виправної колонії №10 за новими партами напередодні першого дзвоника

На Херсонщині при Дар"ївській виправній колонії N10, де відбувають покарання засуджені за тяжкі злочини, відкрили вечірню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів.

Тут навчатимуться 186 в"язнів. Викладатимуть семеро педагогів. Засуджені зможуть отримати повноцінні атестати про середню освіту.

— На уроки та з уроків учнів приводять під конвоєм, але дзвінки на урок та перерву ніхто не відмінив, це святе, — розповідає Сергій Смирнов, директор навчального закладу. — Половину учнів набрали з Дар"ївської виправної колонії, решту — із сусідньої Білозерської N105. Серед них є такі, що читати ледь уміють. Вчаться люди різного віку, але лише за власним бажанням. Найстаршому школяреві — 56.

Приміщення вечірньої школи майбутні учні звели практично із руїн усього за півроку.

Раніше в цій колонії діяв консультаційний центр для засуджених, де охочі могли підтягувати свої знання — звичайно, не так систематично, як у школі. Олександр Перегибенко чотири роки працював із в"язнями в рамках консультаційного центру.

— Є в колонії люди, які дуже хочуть вчитися. Просять про додаткові завдання та літературу, вимагають від своїх однокласників тиші в класі, займаються вечорами. Цікавляться іноземними мовами — англійською, німецькою, — розповідає Перегибенко про своїх вихованців.

Керівництво колонії всіляко заохочуватиме тих, хто добре вчиться. Старанність у навчанні впливає і на рішення комісій, що розглядають питання умовно-дострокових звільнень.

Зараз ви читаєте новину «У в"язниці відкрили школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути