середа, 12 січня 2011 15:55

У Януковича вирішили кинути кістку кодлі журналістів з Росії - адвокат Бандери

У Януковича вирішили кинути кістку кодлі журналістів з Росії - адвокат Бандери

Адвокат Роман Орєхов, який є представником Степана Бандери-молодшого в суді та підтримує інтереси Юрія-Богдана Шухевича назвав сьогоднішнє повідомлення на сайті Президента провокацією

"Справи про геройство Шухевича і Бандери розглядають всі, крім суддів", - прокоментував він Gazeta.ua сьогоднішнє повідомлення прес-служби Президента України про остаточне скасування геройства Бандери.

Поширене прес-службою Януковича повідомлення - це провокація, вважає адвокат.

"Ще 23 червня 2010 указ про нагородження Бандери визнали недійсним у Донецькому апеляційному адмінсуді, а інформація про це чомусь з'являється на сайті саме сьогодні, в день розгляду справи про геройство Шухевича у Вищому адміністративному суді, рівно за годину до початку розгляду в ВАСУ ", - підкреслив Орєхов.

12 січня в Вищому адміністративному суді планували заново розглянути позов Володимира Оленцевича про скасування геройства Романа Шухевича.

Юрій-Богдан Шухевич, син командира УПА, повинен був сьогодні виступити в якості третьої сторони в справі, але слухання не відбулося через хворобу одного із суддів.

"Слухання зірвалося, а адміністрація Президента вже запросила цілу кодлу журналістів з Росії, сподіваючись порадувати новиною про остаточне скасування геройства Шухевича. Довелося кинути іншу інформаційну кістку: розмістити інформацію про скасування указу президента Ющенка про нагородження Бандери. Хоча сам факт скасування указу мав місце місяці тому ", - сказав Орєхов.

Зараз справа про геройство Бандери перебуває в касаційній інстанції, вона призначено до розгляду на 29 березня цього року.

"Слухання ж справи про геройство Шухевича у Вищому адмінсуді перенесено на 16 лютого. Думаю, адміністрація президента вже з ранку знала про хворобу судді і вирішила не розчаровувати росіян, які приїхали за "смаженим". Заодно і українській громадськості показали, хто в домі господар" , - зазначив адвокат.

За словами Орєхова, нащадки Шухевича і Бандери розглядають заяву прес-служби президента як недостойний крок.

"З точки зору людської моралі варто було б дочекатися, що скаже Вищий адміністративний суд. Нам же дають зрозуміти, що від суду не варто чекати сюрпризів, бо, на думку певних посадових осіб, Шухевич і Бандера не повинні залишатися героями. У всякому випадку - за цієї влади ", - підсумував Орєхов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Януковича вирішили кинути кістку кодлі журналістів з Росії - адвокат Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути