Ексклюзиви
субота, 11 грудня 2010 17:12

На Майдані Януковичу згадали про "нокдаун" від вінка (ФОТО)
15

Фото: фото Ольга Каменєва/Gazeta.ua

Сьогодні на столичному майдані Незалежності відбулася акція "АнтиЙолка". У центрі Києва зібралося зо 2 сотні мітингувальників. Вони тримали у руках транспаранти у вигляді ялинок з перекресленими абревіатурами податкового, житлового та трудового кодексів.

"Ми протестуємо проти порушень прав людини в Україні. Нещодавно було знесено наметове містечко. Цим влада порушила права людей на мирні зібрання. Міліція щодня затримує активістів. А цього робити не можна. Також ми виступаємо проти трудового та житлового кодексів. Якщо приймуть новий житловий кодекс, то забудовники зможуть викидати людей на вулиці з їхніх власних помешкань. Новий варіант трудового кодексу передбачає збільшення робочого дня до 12 годин. У такому разі наймані робітники стануть кріпаками у роботодавців", - розповів кореспонденту Gazeta.ua один із організаторів акції політолог Володимир Чемерис.

Протестуючі зібралися біля станції метро Хрещатик. Шеренгою рушили до головної ялинки. За огорожу кинули пакунки з написами "Скасування мирних зібрань", "Комерціалізація освіти", "Житловий кодекс - право стати бомжем", "Свобода слова під ковпаком".

"Це наші подарунки теперішній владі. Ми все це вважаємо сміттям і не хочемо з цим миритися. В нашій державі все залежить від волі однієї закомплексованої людини. Він вирішив відірватися на всьому народові за те, що всі сміялися, коли на нього впав поховальний вінок з хвої. На центральні площі столиці він заборонив мирне зібрання. Скориставшись тією само. хвоєю", - сказав представник незалежної профспілки "Захист праці" Віталій.

Як відомо, Віктора Януковича ледь не збило з ніг жалобним вінком 17 травня в Києві, коли він разом зі своїм російським колегою Дмитром Мєдвєдєвим покладав вінки до пам'ятнику невідомому солдату під сильну зливу з вітром.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані Януковичу згадали про "нокдаун" від вінка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути