середа, 08 грудня 2010 10:03

Балога звільнить 17 генералів МНС - джерело

Балога звільнить 17 генералів МНС - джерело

Сьогодні на засіданні Кабміну буде розглянуто питання оптимізації структури Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Згідно з планами Віктора Балоги, чиновницький апарат у всіх структурах МНС буде скорочений на 35-70%.

Цю інформацію "Делу" підтвердили джерела в центральному апараті відомства.

За словами співрозмовника, скорочення в першу чергу торкнуться керівного складу системи МНС.

"Наприклад, ми з 27 генералів в областях залишимо тільки 10, а заступників у кожного буде не по 6-8, як раніше, а по три", - так окреслило перспективу скорочень джерело.

Не вдасться пересидіти і загону забезпечення (структури, що займається госпчастиною в МНС - ред.). У цих підрозділах з 600 чиновників залишиться 420.

Ще півтисячі чиновників будуть звільнені на місцях. Замість них планується набрати рятувальників. Однак під час набору 500 таких фахівців Балога зітштовхнеться з проблемою непривабливих зарплат, адже вони зараз у МНСників одні з найнижчих. Так, рятувальник, який працює в столиці, отримує в середньому 1900 грн на місяць.

Зараз, за даними видання, на 760 українців припадає всього один рятувальник.

"При реформуванні апарату МНС потрібно зменшити кількість перевіряючих і збільшити чкількість рятувальників", - схвалює плани нового міністра голова парламентського підкомітету з питань техногенної та радіаційної безпеки і надзвичайних ситуацій Володимир Скубенко.

З ним у відомстві згодні. За словами радника міністра Леоніда Пашкевича, його шеф планує скоротити кількість інспекторів, що відповідають за перевірки суб'єктів підприємницької діяльності.

"Перевірка підприємств буде автоматизуватися. І в особистій присутності перевіряючого не буде необхідності", - пояснив Пашкевич.

Зараз ви читаєте новину «Балога звільнить 17 генералів МНС - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути