середа, 10 листопада 2010 09:48

Янукович і Ко розчарували інвесторів

Янукович і Ко розчарували інвесторів
Найкращий інвестиційний клімат серед країн Східної Європи у Польщі та Росії.

Такі результати дослідження, проведеного агенцією ділової інформації Thomson Reuters та Австрійським контрольним банком

Автори дослідження опитали представників чотирьохсот міжнародних компаній зі штаб-квартирою в Австрії, які діють на східноєвропейських ринках.

Окрім Польщі та Росії позитивну динаміку ділового клімату, тією чи іншою мірою, за підсумками третього кварталу демонструють усі країни регіону – від Чехії і Угорщини до Румунії

Єдиний виняток – Україна.

Як зазначається у документі, як і в інших країнах регіону, після різкого погіршення ділового клімату у розпал кризи, протягом 2009 року в Україні спостерігалося поступове поліпшення ситуації. У другому кварталі цього року в Україні було зафіксовано особливо відчутне покращення настроїв інвесторів. Однак вже у третьому кварталі показники за всіма критеріями значно впали.

У свою чергу, керівник інформаційного департаменту Австрійського контрольного банку Анжель Айкгофф в інтерв'ю Deutsche Welle пояснила цю тенденцію так: "Очевидно, інвестори стурбовані. Коли в Україні змінилася влада, вони раділи стабілізації політичної ситуації і мали високі очікування. Але ж обіцяні реформи мають нарешті втілюватися. Йдеться про полегшення податкового тягаря і про боротьбу з корупцією. Інвестори хочуть нарешті відчути правову захищеність. Янукович має втілити у дії той кредит довіри, який він отримав", - зауважує Айкгофф.

Вона також розкритикувала проект Податкового кодексу., "але важко зрозуміти, яким чином Україна сидітиме на шпагаті між обіцяним зменшенням податків для підприємств і вкрай поганою ситуацією з наповненням державної скарбниці. Але найважливіше: бракує прозорості", - каже Анжель Айкгофф.

Водночас вона зазначила, що попри скепсис інвестори готові вкладати гроші в Україну.

"Інвестори вірять в Україну. Вони готові до експансії", - підсумовує Айкгофф.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ко розчарували інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути