пʼятниця, 03 вересня 2010 16:20

Дід Тимошенко працював у єврейській школі Івано-Франківщини

Дід Тимошенко працював у єврейській школі Івано-Франківщини

Депутат Івано-Франківської облради та краєзнавець Зіновій Бойчук запевняє, що дідусь Юлії Тимошенко по батьковій лінії до війни працював директором школи у райцентрі області.

На інформацію краєзнавець натрапив вивчаючи архіви у місті Снятин Івано-Франківська. Там він наткнувся на Абрама Капітельмана, нібито діда Тимошенко.

"До війни його направили зі Східної України до єврейської школи Снятина. Дідусь Тимошенко водив учнів молитися в синагогу, хоч був комсомольцем. Потім Капітельмана відіслали на фронт. Незадовго до закінчення війни він загинув. Залишив дружину Марію Григян з маленьким сином Володимиром – батьком Тимошенко. Пізніше сім"я переїхала до Дніпропетровська", – повідомив кореспонденту Gazeta.ua Зіновій Бойчук.

Депутат хоче ініціювати встановлення меморіальної дошки на будинку, де проживала сім"я Капітельмана.

Сам краєзнавець член фракції БЮТ в обласній раді та колишній редактор міської газети "Вечірній Івано-Франківськ". Це не перші знахідки Бойчука, два роки тому він знайшов архів повстанського поета, публіциста і пропагандиста Михайла Дяченка. На документи натрапив у лісовому масиві Прикарпаття, вони були сховані у бідон. Найцікавішою знахідкою став "Збірник ідеологічно-вишкільних матеріалів".

Зараз ви читаєте новину «Дід Тимошенко працював у єврейській школі Івано-Франківщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути