пʼятниця, 09 липня 2010 02:21

Андрій Дятлов обпік 90 відсотків шкіри

Автор: фото з архіву Вінницького ліцею №7
  Вінничанин Андрій Дятлов добре знає математику. Перемагає в усіх олімпіадах, на тесті набрав 200 балів. Зараз він у опіковому центрі
Вінничанин Андрій Дятлов добре знає математику. Перемагає в усіх олімпіадах, на тесті набрав 200 балів. Зараз він у опіковому центрі

Увечері 5 липня вінничанин 17-річний Андрій Дятлов спробував сфотографуватися на поїзді. Із фотоапаратом виліз на перший вагон вантажного потяга біля переїзду підприємства "Хімпром". Його вдарило напругою 10 тис. В. Обпік 90% шкіри.

— Туди не змогла заїхати "швидка", — каже лікар Михайло Присяжнюк з опікового центру обласної лікарні ім. Пирогова. — Його переносили носилками. До нас привезли за годину. Він був при тямі, в шоковому стані. Ми не мали права його оперувати. Бо опіки серйозні, третього-четвертого ступеня. Шкіра втрачена як орган.

За два дні хворого прооперували.

— Зараз можемо сподіватися лише на Господа Бога та молодий організм, — продовжує Присяжнюк. — Настя Овчар отримала 80 відсотків опіків третього ступеня, а наш хлопець іще складніший.

Перед операцією Андрій був притомний.

— То просив їсти, то скаржився на біль. Особливо реагував на різкі звуки, — говорить лікар. — Спрацював закон парності випадків. Кілька днів тому від нас виписався хлопець. Півтора місяця тому він вирішив сфотографувати захід сонця з вагона. Отримав 40 процентів опіків.

Дятлову планують зробити кілька операцій.

— Тільки на шкіру знадобиться мінімум 20 тисяч гривень, — зауважує Михайло Борисович. — Якщо знадобиться лікування за кордоном, мова йтиме про мільйони.

Біля ліжка хворого чергує мати. Спілкуватися відмовляється.

Шкіра втрачена як орган

Цього року Андрій закінчив перший курс Київського політехнічного університету. Доти навчався у вінницькому ліцеї N7.

— Він найкращий учень за мій 30-річний досвід роботи, — говорить учителька математики 50-річна Ірина Дженеловська. — Організований, зібраний. Я його помітила ще у п"ятому класі. Він брав участь у всіх математичних олімпіадах. І завжди — призові місця. Тест із математики торік склав на 200 балів. Після літніх канікул на яблучного Спаса завжди приносив до школи яблучний пиріг та повний рюкзак яблук.

7 липня біля вінницького театру ім. Садовського зібралися знайомі потерпілого.

— Треба терміново щось робити, — говорить 16-річна Тетяна Сипко. — Андрій живе з мамою, їм зараз будь-яка допомога потрібна. Хто чим зможе — гроші, кров, увага. Андрій дуже хороша людина. Наша вчителька з математики завжди казала, що за такими, як він, — майбутнє України.

На Вінниччині від початку року зареєстрували 11 випадків украй складних опіків. П"ятеро загинули, зокрема двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Дятлов обпік 90 відсотків шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути