пʼятниця, 09 липня 2010 05:25

Від спеки найбільше страждають карликові собаки

Собаки карликових порід швидше за інших перегріваються. Важко дихати в жарку погоду також псам із плоскими мордами та короткими носами.

— У цих тварин особлива будова голови. Коли їм жарко, вони не можуть дихати достатньо, щоб температура їхнього тіла знизилася, — каже 38-річна Олександр Лихошвай, завідувач приватної клініки ветеринарної медицини в Полтаві. — Аби уникнути перегріву, раджу гуляти з улюбленцем о шостій ранку і о дев"ятій вечора. Не можна залишати їх у закритих машинах навіть у тіні. Вони можуть перегрітися до смерті. Давайте часто пити.

Перші ознаки перегрівання — тварина стає млявою, пасивною, відмовляється їсти. Їй треба зміряти температуру. Нормальною є до 39°С.

— Перегріту собаку потрібно сховати від сонця, дати їй води. Обтерти мокрою ганчіркою. Обливати не потрібно, щоб не було різкого перепаду температур і спазму судин, бо може померти. Особливо це стосується старих тварин.

Коти теж важко переносять спеку. Довгошерстих варто трохи підстригти.

— Купати перських котів не раджу, бо шерсть зваляється, від чого буде порушення обміну речовин в шкірі. Можуть виникнути мокнучі екземи. Коти самі відчувають перегрів і шукають холодку. Та й собака сам навряд чи перегріється, лише з необережності господаря.

Зараз ви читаєте новину «Від спеки найбільше страждають карликові собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути