вівторок, 06 липня 2010 05:59

Без кондиціонерів здохли 230 підсвинків

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У ніч на 4 липня в селі Самгородок Смілянського району Черкащини на свинофермі "Контрейд" здохли понад 230 підсвинків. Задихнулися, бо через грозу перестали працювати кондиціонери.

— Кажуть, коли відключилося світло, то один корпус працівники підключили до дізєля. А другий не змогли. Чи його там ще й не встановили. Вікна відкрити забули. Одні говорять, що підсвинки подохли через годину, інші — що до ранку. Їх вивезли десь у сусіднє село Макіївку на скотомогильник, — розповідає пенсіонерка із Самгородка. Називатися відмовляється.

Власник ферми німець 50-річний Крістіан у двох старих приміщеннях колгоспу зробив ремонт, завіз сучасну техніку. Свиней у селі вирощує кілька років. Має понад тисячу, зокрема 150 свиноматок. Живе із сином 24-річним Генріхом у Смілі. На ферму їздять по черзі. Там працюють близько 10 місцевих селян.

— На ній усе комп"ютеризоване. Працівники перед годуванням тварин ідуть у душ, одягають білі халати. Чистота, що не передати словами, — додає жінка. — Кажуть, ніби німець спочатку на працівників був злий, а потім сказав, що всі працюватимуть. Ні до кого претензій не матиме.

— Після смерті підсвинків власник узяв на роботу електрика, — каже сільський голова Валерій Шпак. — Поряд із фермами будує приміщення. В ньому буде офіс. Там і житиме.

Приблизна сума збитків становить 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Без кондиціонерів здохли 230 підсвинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути