середа, 30 червня 2010 04:32

Болото засмоктало корову

18 червня рятувальники з міста Чигирин на Черкащині витягли з болота 6-річну чорну корову Зірку. Вона хотіла напитися води біля річки Тясмин і провалилася в болото.

— Там є замулені канали, 3 метри завширшки. Їх робили для зрошування. В обід худобина пішла попити і застряла. Її почало засмоктувати. Спочатку пастухи, жінка й чоловік, самі намагалися витягти. Потім побігли до власниці Тетяни Яремаки. Утрьох тягли. Проїжджий рибалка порадив подзвонити рятувальникам, — розповідає 35-річний Олександр Лазуренко із Чигиринського райвідділу МНС. — Коли ми приїхали, на поверхні була лише голова корови. Пастухи підтримували її, щоб не захлинулася.

П"ятеро рятувальників намотали 20-метровий старий пожежний рукав на палицю і протягли його Зірці під передніми ногами. Тварина не пручалася, була знесилена.

Тетяна Яремака, 45 років, так розхвилювалася, що їй довелося викликати ""швидку"".

— Доки ми півгодини витягували корову, лікарі опікувалися жінкою. Вона свідомість втратила, — продовжує Лазуренко.

— Корову вже витягли і вона лежала на землі. Я сіла біля неї. Зірка глянула на мене і з її ока потекли сльози, — пригадує Тетяна Вікторівна. — А за деякий час вона встала і пішла пастися.

Зірку жінка вигляділа з теляти.

Син припав до корови і плакав

— До того у нас було дві корови — молода й стара. Молода з вини пастухів здохла на пасовищі. А стара привела теличку. Я її чекала, як зірку з неба. Тому й назвала так.

Тетяна працює прибиральницею в центрі зайнятості Чигирина, виховує 13-річного сина:

— У нього хворе серце. Я боялася йому казати, що сталося з коровою. Він так переживав за ту, що здохла в полі. Припав до неї і плакав.

Зірка поки що трохи нездорова, каже хазяйка. Тварина не може переживати шоку, вона цього не розуміє, пояснює Ольга Денисенко, головний лікар ветлікарні Черкас. У неї від стиснення могла постраждати грудна клітка і черевна порожнина. Тому господарям слід звернутися до фахівців.

За спогадами старожилів, у тому місці на Тясмині втопилася не одна корова.

Зараз ви читаєте новину «Болото засмоктало корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути