вівторок, 29 червня 2010 15:22

Чоловік отримає 10 тисяч євро за знущання міліції

Чоловік отримає 10 тисяч євро за знущання міліції

Європейський суд з прав людини зобов"язав державу виплатити мешканцю Калуша Івано-Франківської області Олексію Захаркіну 10 тисяч євро за жорстоке поводження з ним під час затримання міліцією сім років тому.

Правоохоронці затримали 35-річного Олексія Захаркіна 17 травня 2003 року. З чоловіка "вибивали" зізнання у пограбуванні та зберіганні марихуани протягом шести днів. Над ним знущались у різних відділках міліції.

Матір Олексія, Ольгу Захаркіну у райвіділку міліції заспокоювали, що з її сином все гаразд.

"Коли ми приїхали до цього райвідділу, машина сина, якою він керує за довіреністю, стояла під відділом. Мені повідомили, що Олексія у відділі немає, бо його вже відправили в ізолятор тимчасового утримання, - пригадала жінка. – Правоохоронці заспокоїли, що все відбувається в межах закону. Я повірила".

Після сильного побиття Захаркін написав "зізнання" у пограбуванні. Перебуваючи під вартою сьомий день і отримавши погрози продовження тортур, він здійснив спробу самогубства.

У своїй скарзі до Європейського суду Олексій Захаркін стверджує, що його підвішували "на лом", примушували одягати протигаз, отвір якого під час допитів закривали. В очі бризкали з газового балончика.

За словами чоловіка, коли його катували від старших по чину міліціонерів він почув: "Можете вбити, але щоб явка з повинною була". Затриманий не стерпів і підписав документ, запропонований міліціонерами.

"Зрозумів, що ще раз пережити весь той жах не зможу. Тому я вирішив накласти на себе руки. Я попросився до туалету і там, пошкодивши шкіру на лівому передпліччі, перегриз вену зубами", - розповів Захаркін.

Працівник міліції надав йому першу медичну допомогу і викликав "швидку". Вдосвіта Олексія Захаркіна відвезли до лікарні і нарешті сповістили родину про місце його знаходження.

У результаті допитів його випустили без висунення звинувачень. Прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи проти правоохоронців.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чоловік отримає 10 тисяч євро за знущання міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути