неділя, 20 червня 2010 15:59

У Франківську вночі пити не будуть

У Франківську вночі пити не будуть

Івано-Франківська міська влада заборонила продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі міста у нічний час (з 23.00 до 8.00).

Тепер заборону має ще підтримати сесія міської ради. Отже, чи воно добре, чи погано – нічний сухий закон?

Пропозицію про запровадження такого обмеження в продажі алкоголю на розгляд міськвиконкому виніс депутат міської ради, голова ради підприємців при міському голові Петро Строїч.

Як сказав Gazeta.ua депутат, заборона продажу у такі часові рамки пояснюється дуже просто. Обмежити продаж алкоголю вдень місто просто не має повноважень. А от дозвіл на цілодобову торгівлю підприємцям видає саме міськвиконком. Тож цілком логічно, що може вводити тут свої правила гри

За словами депутата, його колеги з ради підприємців з ним солідарні.

"Ми провели засідання ради, – каже Петро Строїч. – У нас там переважно люди, які вже розуміють, що таке життя. Тому ніяких питань не було. Підприємці ідею підтримали".

Контроль за виконанням цього рішення буде покладено на управління торгівлі та на управління внутрішніх справ міськвиконкому. Відповідне повідомлення надрукують у ЗМІ.

Якщо магазин таки торгуватиме спиртним уночі, застосовуватимуть санкції. По-перше, можуть відмінити дозвіл цілодобового режиму роботи. По-друге, можливе навіть позбавлення ліцензії.

Нині у обласному центрі лише 8 магазинів мають дозвіл на цілодобову торгівлю.

До речі, за словам начальника ЦГЗ ГУ УМВС в області Василя Гультайчука, міліція зі свого боку лобіює ще один запобіжний захід проти алкоголізму серед молоді. Вони звернулися до обласної влади з проханням винести на розгляд сесії питання про заборону торгівлі спиртними напоями і тютюном в закладах, які розташовані на відстані 200 і менше метрів від шкіл.

Зараз ви читаєте новину «У Франківську вночі пити не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути